V období leta väčšina z nás vyhľadáva ľahšie pokrmy, ktoré nie sú tak mastné, alebo sýte. Uprednostňujeme preto väčšinou zeleninové jedlá a ľahšími druhy mäsa, ako je napríklad kuracie, alebo morčacie.
Tiež nechceme tráviť príliš veľa času v kuchyni pri rozpálenej rúre a preto nám vždy prídu vhod rýchle recepty, ktoré sú tiež zvyčajne jednoduché na prípravu. Náš dnešný recept presne toto všetko spĺňa a chutí výborne!
zloženie:
1 karfiol (cca. 400 g)
300 g kuracieho mäsa
2 cibule
3 zemiaky
2 paradajky
100 g syra
100 g kyslej smotany
2 vajcia
3 strúčiky cesnaku
soľ
korenie
Príprava:
Karfiol varíme v osolenej vode asi 10 minút, precedíme a nakrájíme.Kuracie prsia varíme v osolenej vode, potom ich nakrájame. Narežeme cibuľu na plátky, nakrájame paradajky.
Kyslú smotanu zmiešame spolu s rozšľahanými vajcami, korením a pridáme prelisovaný cesnak.
Zemiaky olúpeme a nakrájame na tenké plátky, vymažeme plech maslom a nakladieme naň vrstvu zemiakov, nasleduje vrstva mäsa, cibuľa, karfiol, paradajky, polejeme smotanou a posypeme strúhaným syrom.
Tiež ozdobíme petržlenom. Pečieme pri 180 ° rúre asi 30 minút.