Tento pokrm sa stal známym po celom svete hneď po tom, čo opustil svoju krajinu pôvodu – Maďarsko. Pôvodne bol považovaný za plnohodnotné druhé jedlo. Teraz ho poznáme skôr ako prílohu, napríklad k mäsu či zemiakom. Ponúkame vám recept, ktorý si nevyžaduje pridanie octu ani oleja!
Ingrediencie:
- 15 ks papriky
- 3 ks paradajok
- 2 PL cukru
- 2 l paradajkovej šťavy
- 3 ks klinčekov
- Soľ
- Petržlenová vňať
- Čierne mleté korenie
- Koriander
- Bazalka
Postup
- Papriku a paradajky nakrájajte na vhodný tvar (plátky, pruhy, krúžky).
- Paradajkovú šťavu vložte do hrnca, dajte na oheň a priveďte k varu. Pridajte klinčeky, soľ, cukor, čierne korenie, koriander, bazalku, petržlenovú vňať a varte niekoľko minút.
- Nezabudnite na papriky a paradajky. Priveďte zmes k varu a varte 5 minút. Hotovo!
Zmes môžete jesť okamžite alebo si ju rozdeliť do sklíčok, sterilizovať (30 minút vo vriacej vode a zatvoriť) a skladovať po dlhšiu dobu. Korenie si zvoľte podľa toho, či máte radi sladko-kyslé alebo ostrejšie lečo. Podeľte sa o tento recept aj s vašimi priateľmi!
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?