Pre veľa z nás je na tanieri väčšinou najdôležitejšou zložkou pokrmu mäso. Skúmame, ako je pripravené, jeho šťavnatosť, ako ide krájať a vieme oceniť umenie jeho prípravy. Príloha je však nemenej dôležitá!
Príloha dotvára výslednú harmóniu chutí a dopĺňa celkový pokrm. Väčšinou sme zvyknutí na ryžu alebo zemiaky na všetky možné štýly úprav. Dnešný recept Vám predstaví jednu možnosť, ako zemiaky oživiť a ponúknuť zase niečo nové!
zloženie:
1 až 2 zemiaky na osobu
4 plátky slaniny
1 lyžička talianskeho korenia
1 čajová lyžička korenia na zemiaky
Príprava:
Zemiaky umyjeme, vyčistíme a olúpeme. Nakrájame ich na štvrtiny a tie potom ešte na polovice.
Posypeme ich korením a zmesou na zemiaky.
Plátky slaniny prekrojíme na polovicu a každú zemiak obalíme do jedného kúsku slaniny.
Pre lepšiu výdrž prepichneme každý zemiak špáradlom.
Pečieme v rúre na 200 stupňov po dobu cca 35 minút a po upečení môžeme podávať.
zdroj: coolinarika.com