Koláč bez pečenia je jedným z najintenzívnejších kulinárskych vynálezov. Naši redaktori opakovane potešili čitateľov s rôznymi cheese cake, pudingmi a závitkami, ktoré je možné pripraviť bez zbytočného rozruchu s cestom a rúrou. Dnes sme pripravili ďalší úžasný recept, ktorý vás pokorí svojou chuťou.
Krupicový koláč sa bude páčiť aj tým, ktorí neznášajú túto mliečnu kašu. Hlavnou vecou je nepovedať, z čoho je skutočne pripravený dezert.
Krupicový koláč
Ingrediencie
250 g smotanového masla
1 l mlieka
200 g cukru
3 žĺtky
200 g krupice
900 g zaváraných broskýň
20 g želatíny
1 čaj. lyžička kakaa
Príprava
- Uvarte mliečnu krupicovú kašu a stále ju miešajte. Nechajte vychladnúť.
- Zmiešajte zmäkčené maslo s cukrom, potom pridajte žĺtky jeden po druhom a pokračujte v šľahaní.
- Do vaječnej zmesi pridajte 1 lyžicu chladenej krupicovej kaše. Miešanie, kombinujte komponenty, kým sa nedosiahne jednotná konzistencia. Nakoniec výslednú zmes rozdelíme na dve časti a do jednej z nich pridáme kakao.
- Na dno nádoby na pečenie položte piškóty. Potom položte druhú vrstvu kávového pudingu a tretiu vrstvu bielej. Umiestnite dezert v chladničke.
- Vylejte kvapalinu z pohára broskýň. Do sirupu pridajte želatínu a nechajte ju niekoľko minút, aby sa napučila. Potom zmes zahrievajte vo vodnom kúpeli, kým sa želatína úplne nerozpustí.
- Broskyne rozmiešajte s mixérom do stavu kaše. Želatínová zmes sa pridá do broskyňového pyré.
- Vyberte koláč z chladničky a na vrch nalejte ovocno-želatínovú zmes. Potom dajte dezert späť do chladničky. Počkajte, kým želé nie je úplne stuhnuté.
Bon appetit! Nezabudnite zdieľať tento recept skvelého dezertu so svojimi priateľmi.
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?