Viete kedy je banán najlepší na jedenie? Zrelý alebo nezrelý? My vám to povieme

Prečo tu máte tento obrázok? Vedeli ste, že nutričné vlastnosti banánu sa menia v závislosti od toho, ako rastú? Ak banán zreje, tak sa stáva sladším a príjemnejším na chuť.

zdroj:simpleorganiclife.org

Prečo?

Lebo tie enzými, ktoré banán obsahuje sa začínajú rozkladať na cukor. Pre nás sa banán stáva jedlým až keď dozreje však? Japonskí výskumníci našli zaujímavý fakt o banáne. Ako banán zreje, produkuje viac antioxidantov ako u ich príbuzných ktorí sú čerství.

Čím tmavšie škvrny, tým je banán silnejší zabíjať rakovinové bunky. Zrelé banány je osemkrát účinnejší pri posilňovaní imunitného systému organizmu, ako je čerstvý banán. Takže najlepšie jesť banán, keď je v plnej zrelosti. Ak máte cukrovku 2. typu, tak by ste mohli zjesť zrelý banán s arašidovým maslom. Prečo? Arašidové maslo, spomaľuje vstrebávanie tuku, takže cukor vás nezasiahne hneď naraz ale postupne. Pre vaše telo to bude ľahšie

Chod hore