Keď som povedala mame, že som dala ľadovú kocku do misky s ryžou, tak sa smiala. Potom zistila, že ide o super nápad

Po prečítaní týchto tipov, si ihneď v mrazničke dáte urobiť ľad! Obyčajná zmrazená voda totiž dokáže divy…Každý pozná tzv. kozmetický ľad, ktorý sa používa na čistenie pleti. Povieme vám aj o ďaších menej známych no účinných využitiach tejto kvapaliny v tuhom skupenstve.

1. Odstráňte prilepenú žuvačku z látky tak, že kockou ľadu potriete žuvačku a ona bez námahy zíde dole.

советы хозяйкам на кухне  
2. Pri zohrievaní kaše, ryže alebo cestovín v mikrovlnnej rúre si na vrch dajte kocku ľadu. Trik spočíva v tom, že zabránite, aby sa vám jedlo pri tepelnom spracovaní vysušilo.

советы хозяйкам на кухне
3. Väčšina liekov nemá veľmi príjemnú chuť. Ešte pred tým, ako okúsite ich trpkosť či horkosť, nechajte si kocku ľadu v ústach. Jazyk bude otupený a vďaka tomu nepocítite neželanú chuť.

советы хозяйкам кулинария
4. Tvarovanie obočia môže byť častokrát bolestivý proces. V tomto prípade sa dá ľad využiť ako lokálne anestetikum. Priložte si ho na obočie a keď začnete s trhaním chĺpkov, nebude to tak bolieť!

советы хозяйкам кулинария
5. Dokonca aj modrín sa zbavíte rýchlejšie, ak si postihnuté miesta potriete kockou ľadu. Vďaka tomu sa zbavíte akéhokoľvek začervenania kože.

советы хозяйкам по дому
6. Ľad vám pomôže zbaviť sa triesky bez väčších bolestí. Pred tým, ako si ju budete chcieť vytiahnúť, pridržte si na mieste ľad zabalený do utierky alebo inej látky.

советы хозяйкам по дому
7. Odstráňte prebytočný tuk z hotového pokrmu pomocou ľadu! Hoďte kocku ľadu do polievky, vývaru či do mäsového ragú. Ľad k sebe pritiahne všetok prebytočný tuk, ktorý potom ľahko vyberiete lyžicou.

бытовые советы хозяйкам
8. Pred nanesením make-upu si potrite pokožku ľadom. Ten totiž stiahne póry, zjednotí tón pleti a zmierni zápal.

бытовые советы хозяйкам
9. V prípade, že vám ostali na koberci stopy po nábytku, ktorý stál dlho na tom istom mieste, dajte na miesta kocky ľadu a stopy zmiznú!

советы хозяйкам по дому
10. Ľad dodá vašej pokožke jas a odstráni tmavé kruhy pod očami. Ak máte pocit, že vyzeráte unavene, lepšie riešenie ako ľad ani nenájdete! Pred tým ako si budúci ľad vložíte do mrazničky, možete si do neho pridať ružovú vodu, citrón alebo zelený čaj.

советы для хозяек

Podeľte sa o tieto zaujímavé rady aj s vašimi priateľmi!

zdroj: takprosto.cc

Chod hore