MAGICKÝ Úplnok je tu: Polo-tieňové zatmenie ovplyvní aj vás

Zostáva už len pár hodín, do splnu, ktorý by mal byť tento rok veľmi silný.  Pýtate sa prečo? Dôjde totiž k polo-tieňovému zatmeniu, a tak sa moc splnu ešte znásobí. Zaujíma vás, kedy tento prírodný a magický úkaz nastane a čo sa s nami začne diať? V piatok 16. septembra bude na oblohe k videniu ďalší magický spln. Podľa tradície sa mu prezýva zberu (podľa zberania plodín), ten však tento rok bude obzvláštnený neobvyklým úkazom, a síce polo-tieňovým zatmením.

Zhruba o 21:05 stredoeurópskeho času bude Mesiac prechádzať v blízkosti okraja zemského tieňa, čo znamená, že bude vyzerať, ako by bol zahalený čiernym dymom. Celý úkaz bude zrakmi aj ďalekohľadom pozorovateľný asi na 40 minút. Mesiac sa v tú dobu nachádza prakticky presne na opačnej strane oblohy ako Slnko. Do roka sú maximálne tri takáto mesačné zatmenie. Vďaka magickému polos-tieňovému zatmeniu sa magická moc splnu mnohokrát znásobí, a tak moc Mesiaca pocítia aj menej citliví jedinci.

Neplánujte si teda na piatok žiadne nebezpečné aktivity, dlhé cesty ani magické rituály. Naopak sa snažte deň prežiť v pokoji a súkromí vlastného domova. Spln je totiž dobou, kedy sa stáva najviac tragédiou, a čo sa ešte len bude diať, keď sa tento magický Mesiac znásobí polo-tieňovým zatmením?

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt dark moon

via:extra

Chod hore