14 spôsob, ako zavesiť záclony, aby čo najkrajšie vynikli vo vašej izbe a boli ozdobou

Pred mnohými rokmi na juhu Francúzska v malom provinčnom mestečku Tulle vznikla vďaka šikovným majstrom unikátna tkanina, ktorá sa neskôr pomenovala aj podľa jej miesta pôvodu. Moderná obývačka alebo spálňa je už takmer nepredstaviteľná bez závesov práve z tejto látky.

Poradíme vám, ako si vyzdobiť miestnosť s pomocou tylu. Môžete ho použiť na dekoráciu okien, aby sa opticky zväčšil priestor v miestnosti.

Tyl v interiéri

Prvým krokom, je určenie si, aký druh tylu chcete použiť. Existuje obrovské množstvo typov tejto tkaniny: organza, mušelín alebo voál. Prírodný tyl vám bude verne slúžiť niekoľko rokov a ani farba tak skoro nevybledne aj pri jej vystavovaní sa slnečnému žiareniu.

Preto je lepšie kúpiť si tyl, vyrobený z polyesterovej tkaniny. Polyesterové vlákno ochraňuje záclony pred vyblednutím a zabraňuje materiálu po vyčistení, aby stratili svoj pôvodný tvar.

Dôležitou charakteristikou tylu je jeho schopnosť prepúšťania vzduchu. Napríklad, sieťkovaný tyl nebráni prúdeniu vzduchu, no na druhej strane zachytáva prach. V dôsledku toho je potrebné záclony častejšie čistiť. Naopak organza prepúšťa vzduch horšie, ale na jej povrchu sa prakticky neusádza takmer žiaden prach.

Ako si môžete zavesiť tylové záclony

  1. Nemyslite si, že na malé okná sa hodia iba úzke a krátke záclony. Práve naopak, ak na okno zavesíte záclony po oboch stranách, vytvoríte úplne nový vzhľad celej miestnosti.

  1. Ak sú vaše steny nie práve v najlepšom stave, nemusíte ihneď začať s ich opravami. Použite tyl v rôznych farbách a tkaninách.

  1. Taktiež si môžete na stenu prilepiť pruhy tylu!

  1. Ak sa na jednej stene nachádza niekoľko okien, nevešajte na každé okno jednu záclonu. Ušetríte, keď si na celú stenu dáte jednu širokú záclonu.

  1. Pokiaľ ste šťastným majiteľom veľkých okien, ozdobte ich tylovými pruhmi. Bude to praktické a všetkému to dodá čerešničku na torte.

  1. S pomocou farebného akcentu vyvážite vzhľad celého interiéru miestnosti.

  1. Dokonca aj keď sú vaše okná chránené žalúziami, môžete si ich skrášliť tylovými záclonami!

  1. Krátke záclony k vám zapadnú, najmä ak nechcete upozorniť na vaše okná.

  1. Pomocou vrstvenia dokážete vytvoriť požadovaný efekt aj bez objemných záclon.

  1. Rozdeľte si miestnosti záclonami! Vyzerá to skvele.

  1. Čipkované záclony v sebe ukrývajú tajomnosť.

  1. S tylovým baldachýnom sa vám bude spať ako v rozprávke!

  1. Čo tak použiť tyl ako záves vo vani?

  1. A ešte niekoľko nápadov na inšpiráciu.

zdroj: takprosto.cc

Chod hore