Žena si počas kúpeľa dala do vane horčicu. Keď zistíte dôvod, urobíte to aj vy

Pravdepodobne ste nevedeli, že obľúbená ingrediencia – horčica, má aj iné využitie ako na konzumáciu. Horčicu možno použiť nielen do hotdogov, ale napríklad aj na úľavu od bolesti hrdla. Podľa Livestrong, bielkoviny, vláknina, vitamíny a minerály obsiahnuté v horčici prispievajú k pevnému zdraviu.

Pôvod horčice je v antickom Ríme, ktorý sa s horčicou oboznámil vďaka Egypťanom. Prvá horčica vznikla zmiešaním nekvaseného vína s horčičnými semienkami.

Zastavuje kŕče

Toto je skvelý tip pre vašu ďalšiu dlhšiu cestu autom, či iným dopravným prostriedkom. Ak cítite, že prichádzajú kŕče, užite lyžicu horčice.  Horčica vaše nohy pred kŕčmi ochráni a takisto vás ochráni pred ich opätovným návratom.

peter

peter

peter

Ochráni záhradu

Je vaša záhrada reštauráciou pre rôzne druhy zvierat? Na tanier nastriekajte horčicu a položte na roh záhona, či záhrady. Vôňa horčice pripomína zvieratám pot farmárov, či robotníkov. Tanier horčice je dosť na to, aby k vám do záhrady nezavítala nechcená návšteva.

peter

Uvoľňuje dýchacie cesty

Horčica zaznamenala účinok aj pri prechladnutí. Na uvoľnenie dýchacích ciest aplikujte vrstvu horčice na hrudník a prikryte horúcou vlhkou utierkou.  Kombinácia teplej utierky a horčice vám umožní ľahšie dýchať.

zdroj: www.lifeaspire.com

Chod hore