Gynekológ nám prezradil najlepší vek na pôrod! Ženy boli jeho odpoveďou veľmi prekvapené!

Problematika plánovaného rodičovstva je teraz aktuálna ako nikdy predtým. V časoch rýchleho dospievania a neuvážených krokov tínedžerov sa deti rodia náhodou a zázrak života sa premení na bremeno. Na druhej strane, mnoho žien uprednostňuje pred rodinným životom svoju kariéru a na otázku dieťaťa odpovedajú: „Na to je ešte čas.“

Určite poznáte pomenovanie „stará dievka“, ktoré bolo a niekde stále je, venované všetkým ženám po 25-ke. Optimálny vek na splodenie dieťaťa bol vek medzi 20-27 rokov. Ako strašne sa museli cítiť tie, ktorým sa to nepodarilo! Nedávne štúdie umožnili túto teóriu vyvrátiť.

Spory o tom, kedy je ten najlepší čas, sa vedú neustále. Na jednej strane má mladší organizmus schopnosť produkovať zdravé vajíčka, je zdravý, silný a po pôrode sa rýchlejšie zotaví. Mladá mamička však nemusí zvládať starostlivosť a výchovu dieťatka.

 

Doktor John Mirowsky, z texaskej univerzity, predložil svetu novú teóriu. Jeho výskum ukázal, že ideálny vek pre pôrod je 34 rokov. Tu je niekoľko argumentov, ktorými podporuje myšlienku neskoršieho tehotenstva.

  1. Uvedomelosť

Budete mať čas na to dôkladne porozmýšľať o túžbe mať dieťa a schopnostiach, ako ho vychovať.

 

  1. Materiálne zabezpečenie

Finančná stabilita vám dáva istotu, že vášmu dieťaťu bude poskytnuté to najlepšie.

  1. Preverený vzťah

Manželstvo je už v tomto období stabilné. Žiadne menšie hádky ním nemôžu otriasť alebo ho zničiť. Budete mať istotu, že váš partner vám bude vždy oporou a podporovať vás.

 

  1. Stabilná kariéra

Máte určité postavenie v spoločnosti, dokážete obohatiť rodinný rozpočet, no zároveň viete, že na vás doma čaká kompletná rodina.

Avšak, existuje celý rad negatívnych následkov neskorého tehotenstva. Po 40-tke sa zvyšuje riziko komplikácií a vzniku chronických ochorení, reprodukčný systém sa spomaľuje, takže staršie ženy musia dieťa vynosiť pod prísnym dohľadom lekára.

 

Bez ohľadu na to, koľko máte rokov alebo či si plánujete dieťatko, musíte si uvedomiť, že táto udalosť vám zmení váš život navždy. Pristupujte k tomu s veľkou zodpovednosťou a vážnosťou. Uistite sa, že sa o článok podelíte aj s vašimi priateľmi. Kto vie, možno aj oni sa práve pripravujú urobiť najdôležitejšie rozhodnutie svojho života!

zdroj:takprosto.cc

Chod hore