Mojej babke som pripravila tento chutný koláč a okamžite si opýtala recept. Tajomstvo jeho chuti je v ceste

 

Keď príde reč na koláč, je ťažké sa rozhodnúť, s akou plnkou ho máme najradšej. Preto sme sa rozhodli ponúknuť vám recept až s tromi plnkami!

Určite nenahrádzajte skutočné maslo margarínom, pretože vaše zdravie je cennejšie a kvalita celého produktu by sa tým znížila. Množstvo múky sa môže trochu líšiť závisí to od veľkosti vajec a tuku v smotane.

Ingrediencie

  • 2 vajíčka
  • 250 ml smotany
  • 200 g masla
  • 150 g cukru
  • 500 g polohrubej múky
  • 1 žĺtok
  • 1/2 ČL škorice
  • 10 g vanilkového cukru
  • 200 g konzervovaných broskýň (alebo kompót)
  • 200 g konzervované višne (alebo kompót)
  • 2 jablká
  • 1,5 ČL prášku do pečiva

Postup

  1. Zmäknuté maslo si zmiešajte s cukrom, pridajte vanilkový cukor, vajcia a smotanu.

пирог со сладкой начинкой

  1. Do smotanovej zmesi pridajte preosiatu múku s práškom do pečiva. Vymieste si elastické cesto, prikryte ho a vložte do chladničky.
  2. Konzervované višne a broskyne preceďte. Ovocie nakrájajte na malé kúsky. Jablká si očistite, narežte najemno a na chvíľu ich osmažte na panvici spolu so škoricou a trochou cukru.

пирог со сладкой начинкой

  1. Vyberte cesto z chladničky, vyvaľkajte ho do hrúbky 0,5 cm a pohárom do neho vykrajujte kruhy. Do stredu každého kruhu vložte náplň a kraje upevnite.

пирог со сладкой начинкой

  1. Výsledné pirohy poukladajte tesne vedľa seba do vymastenej formy tak ako to vidíte na obrázku. Povrch potrite žĺtkom a posypte cukrom. Pečte pri teplote 190 stupňov až kým nezhnedne. Pomocou špáradla môžete skontrolovať, či už je cesto upečené.

пирог со сладкой начинкой

Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj: Sovkusom.ru

Chod hore