Kúpil som bravčové črevá a trochu mletého mäsa a vyrobil som si Bavorské klobásky, ktoré si zamilujete

Každý kto raz navštívil Nemecko, určite vyskúšal ochutnať slávnu bavorskú klobásu. Skvelá kombinácia k pivu nenechá nikoho chladným. Dnes vám ponúkneme tie najchutnejšie Weißwurst – biele klobásy.

как готовить баварские колбаски

Ingrediencie:

  • 600 g teľacieho mäsa
  • 300 g bravčového mäsa
  • 400 g slaniny
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL čierneho korenia
  • 1/2 ČL mletého kardamómu
  • 300 g ľadu
  • 1/2 ČL vysušenej citrónovej kôry
  • 50 g petržlenu
  • 100 g bravčovej kože
  • 100 g cibule
  • Očistené bravčové črevá

Postup

  1. Uvarte si bravčovú kožu s cibuľou a potom ich pomeľte v mlynčeku na mäso alebo v kuchynskom robote.

как готовить баварские колбаски

  1. Teľacie a bravčové mäso preveďte cez mlynček na mäso spolu s 150 g ľadu.

как готовить баварские колбаски

  1. Následne si pomeľte aj slaninu.

как готовить баварские колбаски

  1. Do hlbokej misky si zmiešajte slaninu, mleté mäso, petržlen, citrónovú kôru, soľ, korenie a zvyšok ľadu.

как готовить баварские колбаски

  1. Zmes naplňte do bravčových čriev.

как готовить баварские колбаски

  1. Klobásky varte v horúcej, nie vriacej vode, po dobu 15-20 minút. Po uvarení ich nechajte vychladiť v studenej vode. Taktiež ich môžete ugrilovať, ak ich predtým potriete pastou adžika.

как готовить баварские колбаски

Dobrú chuť!

zdroj:takprosto.cc

Podporte článok zdieľaním