Návod: Len 10 minút v marináde dá vašej grilovanej zelenine skvelú chuť! Grilované tajomstvo

 

S príchodom májových sviatkov začína sezóna piknikov vonku na čerstvom vzduchu a je považovaná za oficiálne otvorenú. Všetci, ktorí aspoň raz skúsili zeleninu, pečenú na grile, stanú sa jej fanúšikovia. Táto potravina má skvelú chuť a je neporovnateľná. Takáto zelenina bude slúžiť ako vynikajúca príloha pre grilovanie a občerstvenie pri alkoholických nápojov. Okrem toho, sú považované za diétne potraviny.

Vynikajúce sú cuketa, baklažán, paprika, cibuľa, špargla, karfiol, zemiaky, mrkva, paradajky a dokonca aj uhorky. Zvlášť dobré sú huby – jednoducho radosť.

grilovaná zelenina marináda  

Ak budete jednoducho piecť zeleninu na grile, tá rýchlo stráca vlhkosť a bude suchá ako guma. Aby sa tomu zabránilo, je potrebné pripraviť riadnu a chutnú marinádu. Tri najlepšie recepty vám povie redakcia „Chillin.sk“.

Ako pripraviť grilovanú zeleninu

grilovaná zelenina marináda  

Grilovaná zelenina v klasickej marináde

Ingrediencie:

500 – 700 g ľubovoľnej zeleniny

200 g šampiňónov

1 citrón

Bazalka

Rozmarín

3-4 strúčky cesnaku

50 ml rastlinného oleja

Soľ

grilovaná zelenina marináda  

Príprava:

  1. Dôkladne opláchnite zeleninu a huby. Aby mali vláčny vzhľad pred marinovaním ich ponorte do vody a nechajte stáť po dobu jednej hodiny.
  2. Začnite robiť marinádu pre zeleninu. Vytlačte šťavu z jedného citróna do misy. Umyte bazalku a rozmarín a jemne ich nakrájajte. Cesnak prelisujte. Pridajte citrónovou šťavu, cesnak, bylinky, soľ a rastlinný olej.
  3. Nakrájajte zeleninu a huby a vložte ich do čistého vrecka. Zalejte marinádou a uzavrite vrecko, dobre pretrepte. Nechajte nasiaknuť po dobu 10-30 minút.
  4. Navlečte na špajdle zeleninu alebo dajte ich na rošt a pečte na grile. Pečte 10 minút na každej strane.

Grilovaná zelenina v medovej marináde

  grilovaná zelenina marináda

Ingrediencie:

500-700 gramov obľúbenej zeleniny

200 g šampiňónov

4-5 polievkových lyžíc medu

2 polievkové lyžice sójovej omáčky

2 polievkové lyžice horčice

3-4 klinčeky

3-4 polievkové lyžice rastlinného oleja

soľ podľa chuti

Príprava:

  1. Dôkladne opláchnite zeleninu a huby. Aby mali vláčny vzhľad pred marinovaním ich ponorte do vody a nechajte stáť po dobu jednej hodiny.
  2. Na prípravu tejto lahodnej marinády, dajte všetky ingrediencie do misy a premiešajte do hladka.
  3. Nakrájajte zeleninu a huby a vložte ich do čistého vrecka. Zalejte marinádou a uzavrite vrecko, dobre pretrepte. Nechajte nasiaknuť po dobu 10-30 minút.
  4. Piecť zeleninu po dobu 10 minút na každej strane. Toto je chutné občerstvenie pre alkoholické nápoje.

Grilovaná zelenina vo vínnej marináde

  grilovaná zelenina marináda

Ingrediencie:

500-700 gramov obľúbenej zeleniny

200 g šampiňónov

1 hrnček suchého bieleho vína

2 cibule

2-3 bobkové listy

2-3 polievkové lyžice rastlinného oleja

mleté čierne korenie podľa chuti

soľ podľa chuti

Príprava:

  1. Dôkladne opláchnite zeleninu a huby. Aby mali vláčny vzhľad pred marinovaním ich ponorte do vody a nechajte stáť po dobu jednej hodiny.
  2. Cibuľu pomeľte na mlynčeku na mäso. Do bieleho vína pridáme bobkový list, cibuľové pyré, čierne korenie, slnečnicový olej a soľ. Lepšie dať len trochu soli. Dôkladne premiešajte  – a marináda je pripravená.
  3. Nakrájajte zeleninu a huby a vložte ich do čistého vrecka. Zalejte marinádou a uzavrite vrecko, dobre pretrepte. Nechajte nasiaknuť po dobu 20-40 minút.
  4. Pečieme zeleninu po dobu 5-10 minút z každej strany. Sú veľmi svieže a majú neobvyklú chuť. Mimochodom, s grilovanou zeleninou vyzerá veľmi chutne aj pizza.

A ja chcem rýchlo pripraviť zeleninu na grile! Povedzte nám v komentároch, ako budete pripravovať grilovanú zeleninu, a nezabudnite sa podeliť o svoje recepty s priateľmi na sociálnych sieťach!

zdroj:takprosto.cc

Chod hore