Mäsové guľky so strúhanou zeleninou a zemiakmi – to všetko na jednom plechu! Dokonalosť!

Ak hľadáte výdatné a chutné jedlo, práve ste ho objavili. Dnes sa s Vami podelíme o skvelý recept, ktorý si zamilujete. Mäsové guľky so zeleninou a zemiakmi sú totiž pripravené v bleskovom čase. To všetko v jednom pekáči.

Žiadna zdĺhavá príprava sa Vás v tomto prípade netýka. Len pripravíte a o zvyšok sa už postará rúra. Na tejto dobrote si pochutí celá Vaša rodina!

INGREDIENCIE

500 g mletého mäsa
1 kg zemiakov
300 g cherry paradajok
2 vajcia
1 veľká cibuľa
1 mrkva
3 strúčiky cesnaku
3 lyžice krupice
5 lyžíc majonézy
1 lyžička kurkumy
2 lyžičky horčice
soľ
korenie
kôpor
olej
POSTUP

Ošúpeme si zemiaky a nastrúhame ich nahrubo. Na jemno si nakrájame cesnak a cibuľu. Krátko osmažíme. Nahrubo si tiež nastrúhame mrkvu. Cherry paradajky umyjeme.

Potom zmiešame majonézu, horčicu, mrkva, vajcia, krupicu a ochutíme soľou, kurkumou a korením. Teraz všetko, okrem mäsa samozrejme, zmiešame s nastrúhanými zemiakmi. Dobre premiešame.

Teraz si vytvoríme z mletého mäsa malé guľôčky. Pôjde Vám to lepšie, keď si namočíte ruky.
Plech si vymažte olejom. Dno pekáča zasypeme zemiakovou zmesou. Uhlaďte.

Na zemiaky poukladáme masové kuličky.Nakonec preložte miesto medzi guličkami cherry paradajkami.

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Dĺžku pečenia prispôsobte Vašej rúre. Ozdobíme kôprom.


Zdieľajte tento super recept na fantastické mäsové guľky sa strúhanou zeleninou a zemiakmi s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež pochutnajú!

Chod hore