Pomarančový džús si už v obchode nekupujem. Takto si ho urobím doma a lacno! Podávajte chladené!

V lete nie je nič lepšie a osviežujúce, ako skvelý pomarančový džús. Najobľúbenejším variantom je tzv. Fresh džús, teda džús priamo vyšťavený z ovocia. Taká dobrota ale väčšinou vychádza pekne draho.

Ak si radi doprajete také osvieženie, ale zároveň chcete šetriť aj svoju peňaženku, vyskúšajte náš dnešný recept. Zo 4 pomarančov dokážete vyrobiť až 9 litrov vynikajúce šťavy a to sa určite oplatí!

postup:

4 pomaranče umyjeme olúpeme, zalejeme vriacou vodou, utrieme do sucha a dáme do mrazničky minimálne na 2 hodiny, najlepšie však cez noc.

Nakrájame a rozmixujeme pomaranč.

Výslednú hmotu zalejeme troma litrami studenej vody a necháme stáť cca 10 minút.

Najprv prelejeme cez sitko pre zachytenie veľkých kusov, potom cez plátenko, alebo gázu.

Do prefiltrovanej šťavy pridáme 6 litrov vody, 1 kg cukru a 30 g kyseliny citrónovej a všetko poriadne zamiešame.

Nalejeme do fliaš a necháme stáť cca jednu hodinu.

Na konci procesu by ste mali mať približne 9 litrov svieži pomarančovej šťavy.