Chutný koláč z Talianska. Mäkké cesto, chrumkavá kôrka, plný kyslosti – všetko, čo milujem!

Итальянский пирог

Priznajte sa, robíte to aj vy? Po príchode z práce vy a rovnako milióny ďalších ľudí dostane neutíchajúcu chuť na „niečo sladké“. Samozrejme, nie každý má rozpočet vyhradený na denné návštevy cukrárne a iní by skôr siahli po niečom domácom. Z tohto dôvodu sme pre vás pripravili recept, na ktorý použijete prírodné ingrediencie a miniete oveľa menej peňazí!

Taliansky rustikálny koláč je to, čo práve teraz potrebujú vaše chuťové bunky! Pusťme sa do prípravy…

Ingrediencie

  • 180 g polohrubej múky
  • 2 žĺtky
  • 50 g masla
  • 4 g prášku do pečiva
  • 4 jablká
  • 140 g cukru
  • 125 ml mlieka
  • Štipka soli

Postup

  1. Odsypte si na bok 3 PL cukru. Žĺtka a zvyšný cukor si vyšľahajte – robte to až do úplného rozpustenia cukru. Zmes by mala byť takmer biela.
  2. Roztopte si maslo a keď je mierne vychladené, pridajte 1/2 k zmesi žĺtkov a cukru. Zmiešajte, pridajte mlieko a opäť premiešajte.
  3. Prisypte múku a následne aj prášok do pečiva. Miešajte, až kým nezískate jednotnú hmotu.
  4. Vezmite si formu na pečenie, vysteľte ju papierom na pečenie a vylejte do nej cesto.
  5. Jablká zbavte šupiek, nakrájajte ich na plátky a jednoducho ich položte na cesto.
  6. Koláč polejte zvyšným roztopeným maslom a posypte 3 PL cukru.
  7. Rúru si predhrejte na 180 stupňov a pečte 35 minút.

Dobrú chuť!

Chod hore