Tieto zemiaky v šupke zapečené v rúre vás preslávia po celom meste. Ich chuť JE NESKUTOČNÁ

Картофель в кожуре, запеченный в духовке

Poznáme niekoľko spôsobov, ako si pripraviť chutné zemiaky: vyprážanie, varenie, dusenie, pečenie, na plnku do koláčov, do polievky alebo do šalátov. Dnes vám ponúkame jednoduché riešenie na rýchly obed alebo večeru. Pripravené zemiaky môžete podávať ako prílohu k mäsu alebo rybe, no perfektne sa hodí aj k morským plodom. Nič by sa ale nestalo ani v tom prípade, ak by ste ich zjedli samostatne. Garantujeme vám, že sa po nich len tak zapráši!

Ingrediencie

  • 8 zemiakov
  • 30 g masla
  • 2 ČL rozmarínu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 40 ml olivového oleja
  • Morská soľ podľa chuti

Postup

  1. Vezmite si 8 zemiakov a dôkladne ich umyte. Uvarte ich až dovtedy, kým nezmäknú a potom počkajte, aby vychladli.

картофель в мундирах

  1. Teraz si každý kúsok stlačte zhora lyžicou. Zemiaky by mali jemne prasknúť.

варить картофель в мундирах

  1. Vyberte si formu, v ktorej budete zemiaky piecť. Vylejte do nej olivový olej a strúčiky cesnaku nakrájajte na plátky. Následne ich rovnomerne rozmiestnite po forme.

как запекать картофель

  1. Pokračujte naukladaním zemiakov, rozpučenou časťou nahor. Posypte ich rozmarínom a dochuťte soľou.

запеченный картофель

  1. Maslo si nakrájajte na kocky a na každý zemiak poukladajte 1-2 kocky. Vrch ešte môžete poliať malým množstvom olivového oleja (voliteľné).

картофель по-португальски в духовке

  1. Takto pripravené zemiaky vložte do rúry vyhriatej na 180-200 stupňov a nechajte piecť dozlatista.

картофель по-португальски

Na tento recept sú vhodnejšie nové zemiaky, ale nič sa nestane, ak použijete tie, ktoré máte doma. Pokúste sa vybrať si zemiaky rovnakej veľkosti, aby boli rovnomerne uvarené a upečené. V prípade, že máte po ruke čerstvú zeleninu alebo osmažené huby, pridajte ich k zemiakom a vaša večera bude dokonalá!

zdroj: Chillin.sk – článok je zakázané kopírovať na iné weby, aj české bez písomného súhlasu chillin.sk. Inak vám hrozí trestné oznámenie. 

zdroj foto: sovkusom.ru

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
Poznáme niekoľko spôsobov, ako si pripraviť chutné zemiaky: vyprážanie, varenie, dusenie, pečenie, na plnku do koláčov,..." />