Nevedela som čím plniť torty a zákusky. Odporúčam sladký vanilkový krém, ktorý je hotový za pár minút

 

Kto by nemal rád delikátne rezy a dezerty s poriadnou porciou smotanového krému. Avšak ich príprava je niekedy zbytočne komplikovaná a obsahuje ďalšie kroky, ktoré by mohli byť úplne vynechané a príprava by tak dlho netrvala

Preto sa hodí vedieť náš dnešný recept a mať ho na pamäti pri príprave sladkých jedál. Je to univerzálny krém so širokým rozsahom použitia. Tajomstvo jeho veľkej chuti a konzistencie je rýchlosť prípravy.

Potrebujeme:

1,5 litra mlieka
4 vajcia
15 g cukru
3 balenia vanilkového cukru
Príprava:

Rozdeľte vajíčka, miešajte vaječný žĺtok s cukrom, až sa cukr rozpustí.

Pomaly pomiešajte mlieko s vanilkovým cukrom.

Pridajte štvrť čajovej lyžičky octu k bielkom aby ste vytvorili dokonalú penu.

A tu je trik! Ak chcete aby bol vaječný žĺtok ľahší, nevarte ho v mlieku, ale vložte zmes do mikrovlnnej rúry.

Takže krém bude svetlý

Urobte každý krok maximálne 1 minútu.

Chod hore