Len 7 ingrediencií a máte za pár minút hotobý rýchly vrstvený koláčik. Cesto je jemné ako pavučinka

Ak nemáte radi koláče s ťažkými plnkami a radšej uprednostňujete niečo suchšie, tento recept je pre vás ako vyšitý. Príprava nie je vôbec náročná a nebudete musieť stráviť v kuchyni celé doobedie. Koláčiky budú vhodné ako variant na sladké raňajky alebo poobedný zákusok ku káve či čajíku!

слойка на кефире

Ingrediencie na cesto

  • 240 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 125 g kefíru
  • 5 g prášku do pečiva

Ingrediencie na posýpku

  • 80 g polohrubej múky
  • 100 g cukru
  • 70 g masla

Postup

  1. Najskôr si pripravte cesto: v hlbokej miske si zmiešajte múku s práškom do pečiva a obe ingrediencie preosejte cez sitko.слойка на кефире
  2. Vychladené maslo si nastrúhajte na strúhadle a zmiešajte ho s múkou.слойка на кефире
  3. Prilejte kefír a vymieste si cesto.слойка на кефире
  4. Takto pripravené cesto zbaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky na 1 hodinu.слойка на кефире
  5. Teraz je čas pripraviť si sladkú posýpku. Do hlbokej nádoby si preosejte múku a prepojte ju s cukrom.слойка на кефире
  6. Pridajte si nastrúhané maslo a vytvorte si posýpku. Misku si prikryjete a vložíte do chladničky.слойка на кефире
  7. Po uplynutí 1 hodiny vyberte cesto z chladničky a rozdeľte ho na rovnaký počet kusov (od toho bude závisieť, koľko vrstiev bude mať výsledný koláč). Posýpku si taktiež rozdeľte na rovnaký počet.слойка на кефире
  8. Vyvaľkajte si jednu časť cesta a navrch najemno poukladajte pripravenú posýpku. Pokračujte pridaním ďalšej časti vyvaľkaného cesta.слойка на кефире
  9. Takto pokračujte až do konca – posledná vrstva by mala končiť cestom. Následne koláč nakrájajte na rovnaké trojuholníky.слойка на кефире
  10. Kúsky vrstveného cesta poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie, vložte do rúry vyhriatej na 200 stupňov a nechajte piecť 20 minút.слойка на кефире

Upečený koláč už len stačí posypať práškovým cukrom a je to!

zdroj foto: takprosto.cc

Chod hore