Taniere pokryla cestom a vložila ich do rúry. Vzniklo jej najlepšie jedlo na obed! Také vám neurobia ani v reštaurácií

Všetky taniere sú špinavé, zabudli ste kúpiť chlieb a hostia sú už na ceste k vám? Večera je uvarená, no nemáte ju do čoho servírovať? Nasledujúci recept urobí z obyčajnej večere prekvapujúci zážitok, ktorým ohromíte nielen seba ale aj vašich hostí!

тарелка из теста

Ingrediencie

  • 550 g hladkej pšeničnej múky
  • 20 g krupice
  • 15 g čerstvého droždia
  • 10 g soli
  • 320 ml teplej vody
  • 50 g olivového oleja

Postup

  1. Zmiešajte si múku s krupicou, droždie si roztlačte medzi prstami a rovnomerne ním posypte povrch múky. Pridajte soľ, vodu a olivový olej.замешиваем
  2. Vymieste cesto – malo by byť pružné a konzistencia podobná ušnému laloku.тесто
  3. Teraz si musíte vziať misky alebo taniere, ktoré budú rozmerovo vhodné. Cesto si rozdeľte na 8 častí, môže to byť viac alebo menej – závisí to od veľkosti, akú chcete, aby mal váš tanier z chleba. Napríklad, na polievku si môžete pripraviť menej a na šalát viac.
  4. Kúsky cesta si rozvaľkajte na placky. Aby sa vám cesto nelepilo, na spodok misiek/tanierov si položte papier na pečenie. Teraz si na prevrátený tanier s papierom na pečenie môžete položiť vyvaľkané cesto.делаем тарелки
  5. Doprajte mu ešte 10 minút odpočinku a potom ho vložte do rúry.в духовке
  6. Bude vám stačiť približne 20-30 minút pri teplote 200 stupňov.тарелка готова
  7. Cesto opatrne odstráňte a ak je to potrebné, použite na to špičku noža, ktorá ho oddelí od nádoby na ktorej sa pieklo.суп в тарелке из теста

 

Jedlé taniere oceňujú aj profesionálni šéfkuchári, ktorí ich považujú za jeden z najdokonalejších spôsobov servírovania pokrmu. Hoci budete na prípravu chlebových tanierov potrebovať o niečo viac času, garantujeme vám, že výsledok bude stáť za to!

zdroj:takprosto.cc

Chod hore