Som farmár a poznám jeden trik, aby boli jahody vždy čerstvé. Tak si ich môžete kúpiť aj do zásoby!

Veľa ľudí zbožňuje naplniť si chladničky chutným sviežim ovocím. Hlavne v lete, keď vrcholí sezóna a na trhoch a v supermarketoch je toho toľko! A niet divu. Ovocie, také ako jahody, nás osviežujú a dodávajú nášmu organizmu vitamíny a minerály, ktoré sú pre zdravie nevyhnutné, píše DoYouRemember.

Jahody sú bohaté na antioxidanty, vitamín C, kyselinu listovú, kálium, mangán, celulózu a horčík.

Špecialisti tvrdia, že zlepšujú zrak, mozgovú činnosť, znižujú vysoký krvný tlak, pomáhajú pri liečbe artritídy, dny a niekoľkých srdcovo-cievnych ochorení.

Jahody si taktiež spájame so zlepšením imunitného systému, prevenciou pred niekoľkými druhmi rakoviny a taktiež skorým starnutím.

A ako doplnok ku všetkým výhodám pre zdravie, jahody sú veľmi chutné! Môžete ich jesť čerstvé, pridať ich do ovocného šalátu alebo pripraviť sladký dezert.

Je škoda, keď vynaložíte čas a peniaze na jahody, a potom zistíte, že sú slizké, mazľavé, dokonca pokryté plesňou!

Kto potrebuje taký zlom a veľké sklamanie?

Našťastie sa Hip2Save podelili o skvelý spôsob, ako udržať jahody čerstvé čo najdlhšie. Tento trik predĺži kvalitu vašich jahôd o niekoľko dní a dokonca o týždeň alebo dva.

Budeme potrebovať:

  • biely ocot
  • voda
  • miska
  • papierové utierky

Čo treba robiť?

Krok 1. Vo veľkej miske zmiešajte v pomere 1:5 biely ocot a vodu. Stačí polovica hrnčeka octu a 2 a pol pohára vody. 

Krok 2. Namočte plody v roztoku na niekoľko minút. Ocot odstráni zárodky plesne a baktérií (presne to, čo spôsobuje pokazenie).

Budete paf z toho, ako bude vyzerať voda po jahodách, ale pamätajte si, že teraz ten neporiadok nie je na vašich jahodách!

Krok 3. Dôkladne utrite jahody. Môžete ich poukladať na papierové utierky a nechať ich vyschnúť na vzduchu v sitku.

Krok 4. Uložte jahody do chladničky na papierovú utierku. To pomôže k pohlteniu nadbytočnej vlahy.

Nebojte sa, na jahodách neostane chuť octu.

Tu je ešte niekoľko rád, ktoré pomôžu vaším jahodám predĺžiť trvanlivosť:

1. Musíte nechať stopky na jahodách dovtedy, pokiaľ sa nechystáte ich zjesť. To predĺži ich trvanlivosť.

2. Keď neplánujete zjesť vaše jahody, kúpte také, ktoré ešte veľmi nedozreli. A keď ich vyberiete z chladničky po pár dňoch, budú zrelé na použitie.

3. Okrem toho, ak si všimnete na tanieri jednu alebo viac pokazených jahôd, okamžite ich vyhoďte. Tým predídete rozšíreniu plesne a hnitiu ostatných.

S týmito šikovnými radami ostanú vaše jahody dlhšie čerstvé! Vychutnajte si chutné a svieže jahody!

Máte radi jahody?

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
Veľa ľudí zbožňuje naplniť si chladničky chutným sviežim ovocím. Hlavne v lete, keď vrcholí sezóna a..." />