Tohto psa chceli dať na mäso. Keď ho vyslobodili z klietky, odhalili niečo úžasné

Psík menom „Miracle“ (angl. Zázrak) si svoje meno naozaj zaslúžil. Našli ho v kamióne vo východnom Thajsku spoločne s ďalšími psami. Ochrancovia práv zvierat z organizácie Soi Dog z mesta Phuket kamión zadržali a zabránili tak smutnému osudu, ktorý psíkov čakal. Viezli ich do vietnamských reštaurácií, kde ich čakala bitúnok a mali byť hlavným chodom.
Keď psíka našli, bol v hroznom stave. Visel v klietke bez známok života. Zvieratá previezli do útulku, kde je vyšetrili a začali s liečbou. Potom ľudia mohli psami adoptovať.

SOURCE: TWITTER

45-ročná Škótka, Armanda Leasková uvidela fotografie Miracle na internetovej stránke Soi Dog a rozhodla sa ho adoptovať. Pre svoju odvahu a silnú vôľu bol psík ideálnym spoločníkom pre jej 6-ročného syna Kyla.

SOURCE: TWITTER

Kyle je autista a nedokáže komunikovať s okolím. Mama chlapca vedela, že prítomnosť psíka jej synovi len prospeje. Mali už veľa psov, sa žiadnym však Kyle nenadviazal tak pevný vzťah ako s Miracle.

Keď je Kyle nervózny, odmieta komunikovať aj s najbližšou rodinou. Vtedy si Miracle sadne vedľa neho a túli sa k nemu. To na Armandovi zapôsobilo natoľko, že psa prihlásila do prestížnej súťaže.
Pes očaril aj porotu. Miracle sa stal majstrom „Priateľa na celý život“.

Armanda o svojom psovi napísala aj knihu. Kniha si vyslúžila úspech a začalo sa hovoriť o organizácii Soi Dog. Vďaka nej sa psy dostanú do dobrých a milujúcich rodín.

Záchranou psíka sa nezmenil život len ​​jemu, ale aj ľuďom v jeho okolí a ďalším psom. Pes je naozajstným najlepším priateľom človeka.

Chod hore