Rolky z toaletného papiera nevyhadzujeme. Na Vianoce z nich urobíme niečo tak krásne, že to chcú od nás ľudia kúpiť

Po minutí toaletného papiera vám zostane kartónová rolka – v podstate taký malý cylinder sivej farby. Zvyčajne ho vyhodíte, však na čo by sa vám inak mohol hodiť? Ale moja susedka, teta Zina, si myslí niečo úplne iné…

Raz som si k nej zabehla požičať bobkový list do polievky a na písacom stole v jej obývačke som uvidela okolo 30 roliek z toaletného papiera! Opýtala som sa jej, na čo jej budú a teta Zina mi povedala, že z nich bude vyrábať vianočné ozdoby. A ako odpoveď na môj neveriacky výraz ma pozvala budúci víkend na návštevu.

поделки из втулок туалетной бумаги

To čo som u nej o dva dni videla do mňa zasialo túžbu urobiť niečo podobné!

Vianočné ozdoby z toaletných roliek

Kto by si bol pomyslel, že aj z takéhoto neužitočného materiálu, ktorý mnohí len tak vyhadzujú, môžete vyrobiť originálne a užitočné veci? A ak máte radi vyrábať si veci vlastnými rukami, a hlavne ak radi zapájate do tejto činnosti aj deti, tak potom si začnite rolky odkladať. Určite sa vám hodia na výrobu vianočných ozdôb!

Redakcia “Tak jednoducho!” pre vás pripravila 11 dôvodov prečo rolku z toaletného papiera nevyhadzovať. Nie je to odpad ale skutočné pole kreativity!

  1. Pri pohľade na túto kompozíciu by som nikdy nebola povedala z čoho je vyrobená. Vyzerá nádherne a ľahko!поделки из втулок от бумаги
  2. Sovy – jedny z najpopulárnejších figúrok, ktoré ľudia používajú na ozdobenie vianočného stromčeka. Najmä takúto vianočnú ozdobu ocenia milovníci keramiky.поделки из втулок от туалетной бумаги
  3. A tohto snehuliaka si ľahko pomýlite s Olafom z Ľadového kráľovstva! Určite do jeho výroby zapojím aj deti.поделки из втулок от бумажных полотенец
  4. Aby ste si vyrobili aj takéhoto Mikuláša zásobte sa červeným farebným papierom. Olepte ním rolku a ako na obrázku zahnite vršok dovnútra.
    Spodné konca ohnite tak, aby sa začali podobať na nohy. Zvrchu záhyby zalepte dokopy a pridajte aj kúsok šnúrky na zavesenie na stromček. Potom z bieleho papiera vyrežte trojuholník a prilepte ho na rolku. Čiernou fixkou Mikulášovi nakreslite tvár, opasok a ruky.
    Do takéhoto Mikulášika môžete vložiť aj maličký darček, zavesiť ho na stromček alebo ním ozdobiť vianočný darček.
    поделки из втулок от скотча
  5. Je až neuveriteľné koľko rôznych hračiek môžete urobiť z obyčajnej rolky z toaletného papiera!
    A potrebujete na to iba nožnice, farby, kúsky farebného papiera a veľa fantázie
    !поделки из втулок на новый год
  6. Výborné riešenie pre tých, ktorí sa nemôžu potešiť skutočným vianočným stromčekom. A navyše vám ušetrí peniaze a rozvinie vašu tvorivosť!поделки из втулок на 23 февраля
  7. A tu je neobyčajná a veľmi zaujímavá ozdoba na stromček!поделки из втулок от туалетной бумаги своими руками
  8. Každý vie že Santa Claus používa soby. Môžete si ich vytvoriť aj vy, keď toaletnú rolku narežete tak ako je znázornené na obrázku.
    Aby sa vám chrbátik neotváral môžete ho aj zalepiť. Tvár nakreslite fixkou a ukončite to červeným nosom z malého pompomu.
    поделки из втулок для детей
  9. Ako vidíte s pomocou roliek z toaletného papiera môžete vytvoriť celú armádu vianočných postavičiek. Moji obľúbení sú určite snehuliaci!поделки из втулок
  10. Na vytvorenie tejto ozdoby budete potrebovať až niekoľko roliek. A čím väčšie tým lepšie. Tiež je potrebné pripraviť si dlhé lano alebo obyčajnú nitku, farebné fixky alebo hocijaké farbičky. Hodiť sa vám môžu aj výstrižky z časopisov, najlepšie s vianočnými motívmi.
    Rolky si ozdobne v akomkoľvek štýle, všetko závisí len na vašej fantázii. Najskôr rolky namaľujte a potom na ne nalepte rôzne výstrižky: snehuliakov, Mikulášov, hviezdičiek, darčekov, stromčekov…
    Napokon do roliek vyrežte malé dierky a pretiahnite cez ne lanko. Okraje môžete ozdobiť aj stužkami. Takáto girlanda sa bude prekrásne vynímať na stromčeku alebo aj hocikde na stene.
    поделки из втулок из туалетной бумаги
  11. Na výrobu takejto vločky zlepte dokopy kúsky toaletných roliek, nastriekajte bielou alebo akoukoľvek farbou a napokon posypte flitrami.
    поделки из картонных втулок

RADA REDAKCIE

Taktiež vám odporúčame zoznámiť sa s tou najväčšou zbierkou vianočných nápadov, ako si vytvoriť vlastný stromček. Určite sa vám dotknú duše, však vyrobiť si taký stromček nemusí byť vôbec ťažké alebo drahé. Vyskúšajte si urobiť aspoň jeden nápad a sviatky budú zasa o čosi bližšie!

Ako vidíte, vyrobiť si vianočné výtvory z roliek z toaletného papiera vôbec nie je ťažké a navyše výsledok prekvapí každého, kto príde na návštevu. Okrem toho do výroby takýchto ozdôb môžete zapojiť aj vaše deti, či už chodia do škôlky alebo už do školy. A napokon vám tieto hračky aj ušetria rozpočet a poslúžia ako náhrada vianočných girlánd a ozdôb na stromček.

Páčil sa vám článok? Podeľte sa s ním aj s priateľmi na sociálnych sieťach!

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Rolky z toaletného papiera nevyhadzujeme. Na Vianoce z nich urobíme niečo tak krásne, že to chcú od nás ľudia kúpiť”