V materskej škôlke visel oznam o mobilných telefónoch, ktorý okamžite vyvolal vášnivú diskusiu

Áno, byť rodičom je skúška. Niečo o tom vie aj Julian Mazurkiewicz z Texasu. Jedného dňa sa vybrala pre svoju dcéru do škôlky a na vchodových dverách budovy si všimla pripevnený oznam.

Išlo o nezvyčajnú prosbu učiteľov, ktorá sa týkala zmeny správania rodičov týchto malých škôlkarov.

Niektoré slová sa ťažko čítali, no Julian súhlasila s každou jednou vetou. Fotku oznamu uverejnila aj na Facebooku, kde si jej príspevok pozrelo viac ako milión užívateľov.

Toto sa v ňom píše:

„Keď si idete pre dieťa do škôlky, TELEFÓN DAJTE PREČ!

Vaše dieťa sa teší, že vás vidí. Vy sa netešíte, že ho vidíte? Neraz sme videli deti, ako sa snažili dať svojmu rodičovi nakreslený obrázok, no oni boli zaneprázdnení svojím telefónom. Počuli sme, ako dieťa hovorí: „Mami, mami, mami…“ a rodič aj naďalej venoval viac pozornosti mobilu než svojmu vlastnému dieťaťu.

Je to strašné.

Odložte si svoj telefón!!

V priebehu niekoľkých hodín sa na ženinom príspevku objavili stovky reakcií rodičov. Názory sa rôznili, niektorí súhlasili s učiteľmi, iní mali pocit, že predškolská inštitúcia nemá právo zasahovať do rodičovských záležitostí.

Juliana však nebola v rozpakoch. Uvedomila si totiž, že oznam číta s telefónom priloženým k uchu.

Toto bola jej reakcia:

„Bola som trochu šokovaná, no postoj materskej škôlky ma nijako neurazil. Viem, že sa starajú o záujmy detí do takej miery, že nemajú problém vytknúť rodičom zdanlivo nezávažnú chybu.“

Boli aj také, ktorí tento oznam považovali za urážku. Zamestnanci škôlky podľa ich názoru nemali právo vyjadrovať sa k správaniu rodičov – možno že museli vybaviť súrny rozhovor alebo odpovedať na núdzovú situáciu.

Napriek všetkému, takýto oznam nebol úplne na zahodenie. Rodičia by mali tráviť viac času so svojimi ratolesťami než rozhovormi na telefóne.

Navyše, je ťažké uveriť, že každý rodič, ktorý si príde pre dieťa do škôlky, musí cez telefón rozhodovať o záležitostiach národného významu alebo riešiť mimoriadnu situáciu.

Ako by ste reagovali na tento oznam? Súhlasíte s postojom zamestnancov materskej školy?

 

 

Chod hore