Takmer z odpadkov: Nevedela som, že taká krása môže byť vyrobená obalov na vajcia

Jedným z najlepších druhov kreativity je tvorba umeleckých predmetov s pomocou odpadových materiálov. Využívanie recyklovaných materiálov pomáha chrániť prírodu  a dáva druhý život zdanlivo zbytočným veciam. V nasledujúcom článku vám ukážeme, ako si vytvoriť krásne kvety a dekoratívne doplnky vďaka preložke na vajíčka.

искусственные цветы своими руками

Kartónové krabice na vajcia sa ľahko používajú a sú bezpečné pre zdravie, preto sa nebojte pripojiť k tvorivému procesu aj vaše detí. Ponúkame vám návod na vytvorenie očarujúcich ruží, ktoré môžete neskôr použiť na ozdobenie váz, tienidiel, fotorámikov a ďalších vecí. Jednoduchý proces si nevyžaduje veľa materiálov, času a ani špeciálne zručnosti.

Potrebujete

  • Obal na vajíčka
  • Nožnice
  • Štetec
  • Akvarelové alebo akrylové farby
  • Lepidlo

Postup

  1. Papierový zásobník si postrihajte na samostatné časti. Na vytvorenie okvetných lístkov budú potrebné hlbšie časti.

искусственные цветы своими руками из бумаги

  1. Nastrihnite si každú „bunku“ nožnicami zo štyroch strán do tvaru okvetných lístkov. Dodajte im zaoblený vzhľad – odstrihnite ostré okraje. Naneste lepidlo do stredu a na dva protiľahlé okvetné lístky, mierne ich zatočte a zlepte. Potom si následne zalepte všetky ostatné okvetné lístky tak, aby vám vznikol uzavretý púčik. Vrcholy lupienkov zohnite tak, aby kvet vyzeral čo najprirodzenejšie.

букеты искусственных цветов своими руками

  1. K púčiku prilepte všetky zvyšné lupienky. Uistite sa, že ich okraje smerujú do stredu každého ďalšieho lístka. V tejto fáze si môžete ružu nafarbiť vami vybratou farbou. Skontrolujte, či sa na kvete nenachádzajú menšie chyby, napríklad nevymaľované zvyšky lepidla, a nechajte uschnúť.

как сделать искусственные цветы своими руками из бумаги

Vytvorené ružičky môžete následne vlastnými rukami aplikovať napríklad na zrkadlo alebo rodinné fotografie.

искусственные цветы в вазе своими руками

искусственные цветы в коробке своими руками

Tí šikovnejší si môžu kvety z obalov od vajíčok prispôsobiť na takéto lampičky alebo girlandy.

искусственные цветы в корзине своими руками

Chcete viac lístkov? Inšpirujte sa týmto nápadom – nastrihané okvetné lístky prilepujte pomocou lepiacej pištole.

декоративные искусственные цветы своими руками

Kartónové kvety môžete použiť na ozdobenie hocičoho, čo bude vystihovať váš štýl. Kto vie, možno sa vám podarí vytvoriť skutočné majstrovské dielo! Napríklad takéto kytice, topiary, visiace kvety, kvetináče…

как делать искусственные цветы своими руками

Mimochodom, tieto kvety budú mimoriadne trvanlivé. Z tohto dôvodu môžu byť použité v produktoch, ktoré slúžia nielen pre krásu, ale aj na každodenné používanie: šperkovnice, vázy a iné.

искусственные цветы для кладбища своими руками

Výrobou takýchto dekorácii naučíte budúce generácie, ako sa majú starať o svoje životné prostredie. Téma zlej ekológie je priamo spojená s takou citlivou oblasťou ako je uctenie si pamiatky mŕtvych. Ľudia ani len netušia, aký vplyv majú pre našu prírodu praktiky pohrebných služieb!

искусственные цветы для интерьера своими руками

Veríme, že po všetkých príkladoch už nebudete obaly od vajíčok automaticky vyhadzovať do koša. Pamätajte, že aj všedné veci v sebe dokážu skrývať nevídaný potenciál. A na čo využívate kartónové obaly od vajec vy?

zdroj:takprosto.cc

Chod hore