Ako si zjednodušiť starostlivosť a predísť haváriám v kúpeľni?

Vlhkosť v prostredí kúpeľne nie je všetko s čím sa počas horúcich letných mesiacov stretnete. Stále viac vody a pary môže vytvárať aj nánosy vodného kameňa a v kombinácii s prachom vytvárať na niektorých povrchoch dosť nepríjemnú vrstvu, ktorej sa nie a nie zbaviť. Ak sa k tomu pridá aj pleseň a stopy po hmyze, ktorý k vám vkĺzol cez okno, problémov je viac než dosť.

Pritom stačí urobiť niekoľko jednoduchých vecí a starostlivosť o kúpeľňu bude oveľa pohodlnejšia.

Dôležité je vetranie a čerstvý vzduch

V kúpeľni to platí dvojnásobne, pretože para, vlhkosť a pleseň nemajú potom s obkladačkami a vodovodnými batériami žiadne zľutovanie. Ideálne je, ak si môžete dokorán a na niekoľko minút otvoriť okno. V lete je to ale možné iba s kvalitnou sieťou proti hmyzu. Z pevných materiálov a dokonalým uchytením.

Vlhkosť môže poškodiť aj vašu práčku

Aj keď sú dnešné moderné technológie a domáce spotrebiče na vysokej úrovni, nie vždy je možné sa vyhnúť ich poškodeniu. Ak vám prešla záruka a nechcete zbytočne investovať do nového kusu, vyriešiť celý problém dokáže nový Electrolux náhradný diel.

Výhodou je, že sú už dostupné aj pre bežných spotrebiteľov, vďaka čomu si ten potrebný kus do svojej domácnosti môžete doviezť v pevnej vaničke do kufra už aj dnes. S priamou inštaláciou ale počkajte radšej na odborníka.

Vyberte si správne čistiace prostriedky

Ideálne tie, ktoré sú účinné a bez vysokého obsahu chémie. Ocot v správnom pomere zriedený s vodou dokáže zázraky. Môžete použiť aj pár kvapiek citrónovej šťavy a dobrú vôňu dodajú celému roztoku špeciálne bylinky.

Vlhké veci sušte radšej na priamom slnku a nenechávajte ich len tak visieť v kúpeľni, kde dostatočne neprúdi vzduch. Pozor na kvapky vody na antikorových povrchoch, po čase dokážu narobiť veľa starostí a donútia vás k výmene doplnku. Aj keď nie je vždy na to čas, venujte týmto veciam patričnú pozornosť a uvidíte, že bude na tom vaša kúpeľňa oveľa lepšie.

Chod hore