Kniha Koronavírus. Pozadie súčasnej svetovej krízy

 


Prokopenko je autor a moderátor programu Vojenské tajomstvo, pre niektorých mierne pochybný autor, ktorého však sledujú státisíce ľudí. Vo svojej knihe Koronavírus sa zaoberá mnohými otázkami, ktoré súvisia nielen so súčasnou pandémiou koronavírusu, ale popisuje vírusy ako také.
„Prečo som sa rozhodol venovať tejto téme?“ pýta sa Prokopenko v knihe. „Pretože s koronavírusom sa spájajú veľké obavy. A tiež veľa nezodpovedaných otázok. Alebo sú odpovede také protichodné, že človek už nevie, ktorému „vedcovi“ veriť. Ktoré štatistiky sú pravdivé? Čoho sa treba báť?“
Prokopenko preto rozoberá témy ako:

  • Čo sa vlastne stalo vo Wu-chane?
  • Čo nesedí na oficiálnej verzii vzniku 2019 – nCoV?
  • Vírus alebo prišelec z kozmu?
  • Mikroorganizmy, ktoré nás riadia 
  • Najstrašnejšie tajomstvá o vírusoch
  • Bojové vírusy – výplod fantázie alebo realita?
  • Čo teraz čaká svetovú ekonomiku? 

Vo svojej knihe opisuje napríklad aj to, ako on sám mal možnosť vstúpiť do vedeckého laboratória v Rusku, kde sa vedcom podarilo vytvoriť liek na vírus ebola.
Tiež si prečítate o práci českého evolučného biológa Jaroslava Flegra, ktorý sa podujal zistiť, či mikroorganizmy dokážu vplývať na naše rozhodovanie.
Naozaj môžu mať v pandémii prsty farmaceutické firmy, ktoré chceli zarobiť na ľudskej hlúposti? Alebo ide dokonca o bojový plán zo strany USA, prípadne Číny? 

Prokopenko rozoberá rôzne teórie, aj tie pochybnejšie. Polemizuje, naznačuje, pripomína. Opiera sa aj o teórie starších výskumov, veľkou autoritou preňho zostáva Svetová zdravotnícka organizácia WHO. 

Profesorka Anna Strunecká tvrdí: „Autor sa nevyhýba témam, ktoré sa vyskytujú v diskusiách na internete a môžu byť označované ako konšpiratívne alebo dokonca poplašné správy. Vďaka spoľahlivým informáciám z overených zdrojov, z recenzovanej odbornej literatúry aj nepublikovaných faktov čitateľom ponúka pútavou a čítavou formou surovú pravdu o vzniku a pozadí súčasnej svetovej krízy.“

Pravdou je, že niektoré informácie môžu vyznievať ako pritiahnuté za vlasy a Prokopenko sa neraz púšťa na tenký ľad. Sú to len konšpirácie? Dohady a hypotézy?
Faktom je, že mnohé otázky – či je koronavírus biologickou zbraňou, či k nám priletel z vesmíru ap. – mu kládli ľudia na Instagrame a on na ne odpovedá.
Nepresviedča, nevnucuje svoj názor a jedinú pravdu. Skôr predkladá hypotézy, možnosti a je na každom čitateľovi, aby uvažoval a zapojil kritické premýšľanie. 

Takže jeho knihu Koronavírus nemožno brať ako vedeckú, odbornú (ako je to napokon napríklad aj pri populárnych knihách Ericha von Danikena), ale skôr sa chcel priblížiť ľuďom a podať množstvo informácií na zamyslenie.
Preto určite stojí za prečítanie ako odraz toho, čo všetko ľudí zaujíma, čoho sa obávajú a o čom hovoria. 

Prečítajte si úryvok z knihy Koronavírus:

JE KORONAVÍRUS GENETICKÁ ZBRAŇ? 

Pozoruhodné je, že bývalý americký spravodajský dôstojník Larry Romanoff nedávno uviedol, že wuchanský koronavírus je biologický útok na Čínu zo strany Spojených štátov amerických s cieľom dosiahnuť geopolitickú prevahu. Tento svoj názor opiera o skutočnosť, že v predvečer epidémie Centrum pre bezpečnosť zdravia spolu so Svetovým hospodárskym fórom a Nadáciou Billa a Melindy Gatesovcov zvolalo zástupcov najväčších podnikov, členov vlády a vysokých vojenských predstaviteľov, aby navrhli scenár, podľa ktorého epidémie koronavírusu spustošia planétu. Zakrátko potom dorazilo do Wu-chanu na Svetové vojnové hry 300 amerických vojakov.

Presne dva týždne po ich ukončení sa zistil prvý prípad výskytu koronavírusu. Ako sa neskôr ukázalo, inkubačná doba je 14 dní! Náhoda? Toto napísal renomovaný americký lekár Dr. Alan Cantwell: „Vedci z amerických univerzít a mimovládnych organizácií často prichádzali do Číny, aby tam vykonávali biologické experimenty, ktoré boli také nelegálne, že rozhnevali čínske vládne orgány. Keď sa zistilo, že Harvardova univerzita tajne pokračuje v pokusoch, ktoré čínske orgány zakazovali, vypukol obrovský škandál. Čínske orgány dospeli k záveru, že si ,výskum‘ objednala armáda so zámerom odobrať vzorky DNA určené na výrobu rasovo cielenej biologickej zbrane.“ Americkí virológovia Leonard Horowitz a Zygmunt Dembek na svojich stránkach na sociálnych sieťach uvádzajú, že jedným z jasných dôkazov, že ide o geneticky upraveného biologického bojového agenta, je, že ochorenie spôsobil neobyčajný pôvodca, ktorý nemá vedecké vysvetlenie. Znamená to, že nikto nemá ani potuchy o zdroji. Neexistuje dokonca ani „nulový pacient“, ako odborníci nazývajú prvého chorého, od ktorého sa v reťazci začína epidémia. Sú USA schopné niečoho takého? Prečo nie? Koniec koncov, veď zhodili jadrové bomby na japonské mestá a za posledné polstoročie vyvolali desiatky vojen. No a keď si predstavíme, aké hospodárske škody utrpí hlavný konkurent USA následkom vírusu, úvaha o biologickom útoku už natoľko nevyzerá ako výmysel. 

Samozrejme, Američania budú zároveň obviňovať Čínu, tak ako to urobila ich armáda a britskí vedci, ktorí sa k nim pridali. Jeden z nich, Joseph Watson, uviedol, že koronavírus je produkt tajných testov v čínskom laboratóriu jeho šírenie je výsledkom či už náhodného, alebo nenáhodného úniku. S tým sa stotožňujú aj americkí finančníci. Napríklad analytici NASDAQ, druhej najväčšej burzy na svete z hľadiska kapitalizácie, napísali: „ČĽR krásne prešla cez rozum Spojeným štátom americkým a Európskej únii, keď za pár dní zarobila desiatky miliárd dolárov a vrátila domov tridsať percent akcií svojich vlastných monopolov.“ Čínu obvinili z toho, že hneď ako koronavírus udrel na trh a akcie zahraničných tovární v Nebeskom kráľovstve zaznamenali pokles, ​​čínska vláda ich začala skupovať. To je však skôr dôsledok, a nie príčina. Tento americký argument možno pripísať najskôr závisti, že pri nákupe akcií neboli rýchlejší. Mimochodom, v súčasnosti nemožno vylúčiť ani jednu verziu. Nerobí Čína biologické pokusy? Nemohol teda koronavírus uniknúť z jej laboratórií? Západné noviny uverejnili článok, v ktorom tvrdia, že Číňania ukradli Angličanom patent. A keď ho zrealizovali, stalo sa, že anglická vírusová bomba im vybuchla. Nevedeli však, že tento vírus bol geneticky namierený proti nim samým. Ak je to pravda, dá sa povedať iba jedna vec. Vedúce svetové mocnosti vlastnia strašné genetické zbrane, ktorých použitie ohrozuje existenciu ľudstva.

Tu si môžete objednať knihu Koronavírus – vírus zabijak.

Chod hore