Nina X – Šokujúci skutočný príbeh ženy držanej v zajatí

Tragický, dojemný a neočakávaným spôsobom humorný. Taký je príbeh Niny, ktorá vyrastá odstrihnutá od vonkajšieho sveta, obklopená len členmi maoistického kultu. Netuší, čo to znamená mať matku či otca. Nikdy sa nestretla s iným dieťaťom. Nevlastnila knihy ani hračky. Nemala súkromie. Vodca, ktorý okrem nej držal v izolácií ďalšie štyri ženy, ju nazýval Projekt.

Nina ním naozaj bola.

„Sloboda je len o tom, že sa každý snaží vyhrať, všetko je súťaž alebo preteky. Sloboda je osamelé miesto a je trochu sklamaním, no aj tak sa o nej musím veľa učiť.“

 

To sú zarážajúce slová Niny, ženy, ktorej sa viac ako po dvadsiatich rokoch podarilo utiecť z maoistického kultu, ktorý ju držal od útleho detstva v zajatí a nútil ju dodržiavať tvrdé a nezmyselné pravidlá.  Na slobode to pre ňu nie je o nič jednoduchšie.

Kapitalistická spoločnosť ju vťahuje do vlastného matrixu, na čo si len ťažko zvyká, a tí ktorí sa jej snažia pomôcť, majú často zviazané ruky skostnatenými pravidlami a systémom. Sloboda má zrazu mnoho odtieňov a Nina postupne začína chápať, že jej synonymom nie je vždy len voľnosť.

Aby toho nebolo málo, v mysli sa jej čoraz častejšie vynárajú dávno vymazané spomienky na tajuplné úmrtia opradené množstvom nezodpovedaných otázok…

 

Kto boli jej rodičia a prečo skončila ako Projekt uväznená v sekte?

Akú cenu má sloboda, keď sa o ňu nemá s kým podeliť?

A kto je mŕtva žena, ktorá sa jej vynára z potlačených spomienok?

 

Odpovede musí Nina hľadať vo vlastnej mysli ponorenej do temnoty, pričom indície sú skryté v stovkách stratených denníkov, do ktorých musela kedysi zaznamenávať každú svoju myšlienku a každý svoj čin.

KUPUJTE NA GRADA.SK

Chod hore