Nemôžete zaspať? Vyskúšajte dýchaciu techniku, ktorá vám pomôže zaspať už za 60 sekúnd!

Metóda bola objavená a odskúšaná Hardvardským doktorom Andrewom Weilom Táto metóda spočíva v odpočítavaní sekúnd 4,7 a 8 Metóda pomáha kyslíku lepšie zaplniť pľúca, uvoľniť nášmu mozgu od myslenia, zrelaxuje naše svalstvo.

Vyskúšali ste už veľa techník ako zaspať – teplá kúpeľ, teplé mlieko alebo počítanie ovečiek, ale stále ležíte na posteli a váš mozog nie a nie prestať rozmýšľať.

Čudujete sa prečo neviete zaspať. Táto metóda bola nazvaná aj ako „prirodzený tranquilizér“ ktorý pomáha nášmu nervovému systému uvoľniť napätie v našom tele.

zdroj:dailymail.co.uk / joanyedwards.wordpress.com /  pixabay.com

Dr Andrew Weil na svojom youtube účte hovorí o tom, ako je táto účinná metóda perfektná. Nezaberá skoro žiadny čas, nevyžiada od vás žiadne prostriedky a môže byť kdekoľvek aplikovateľná.

Táto metóda je založená na pranayame, Indiánska technika ktorá znamená reguláciu vzduchu Doktor považuje túto techniku za veľmi účinnú lebo kyslíku tak dovoľuje naplniť naše pľúca. Tento extra kyslík nám pomôže a dodá relaxačný efekt, ktorý potrebujeme pre parasympatický nervový systém, ktorý nám dá pocit ukľudnenia.

Postup:

Pre túto techniku, musíte vypustiť všetok vzduch z vaších úst. Musíte poriadne vydýchnuť.

Zavrite si potom svoje ústa, a ticho sa nadýchnite cez váš nos a v duchu napočítajte 4 sekundy.

Potom zadržte dych a napočítajte 7 sekúnd.

Po tom, ako uplynie čas vydýchnite všetok vzduch cez vaše ústa, malo by to trvať 8 sekúnd.

Teraz sa znovu nadýchnite a opakujte tento cyklus 3-krát.

Zapamätajte si, že musíte potichu dýchať cez váš nos a vydýchnuť cez vaše ústa.
Vydýchnutie má trvať 2x dlhšie ako nadýchnutie. Nemalo by byť dôležité ako dlho pri tej technike ostanete, dôležité by malo byť, aby ste použili 4-7-8 sekundovú metódu.

Dr. Weil odporúča techniku opakovať 2x denne a 6-8 krát až kým sa v nej naučíte chodiť a za 60 sekúnd naozaj zaspite!

Najlepší čas kedy si človek najlepšie odpočinie je medzi Stredou a Nedeľou. Prinášame vám aj nové data ktoré nám odhaľujú fakty ako svet spí. Nasledujúce štatistiky sú z aplikácie Sleep Cycle, vyskúmníci zistili, že najskôr vstávajú ľudia v Pondelok a v Južnej Afrike.

Pondelok: Ľudia v Južnej Afrike vstávajú väčšinou v čase 6:09 ráno.
Utorok: Američania vstávajú skoro o 7 a majú sústavne tú najhoršiu náladu celý týždeň.
Ostatné krajiny, ktoré nepatria ku ranným vtáčatkám sú v Singapúre, Španielsku, Švajčiarsku, Južnej Afrike alebo v Brazílií.
Streda: 58 % krajín sveta zaznamenala najlepší spánok v stredu, zaznamenala to aj s Činou.
Štvrtok: Stredný východ spí dlhšie vo štvrtok ako v ostatných dňoch, Kuwait, Saudská Arábia potvrdila najlepšiu náladu vo Štvrtok.
Piatok: Američania spia najdlhšie v Piatok, nevstávajú skôr ako v 8:24. Zaznamenali si vtedy aj najlepšiu náladu.
Sobota: 90 percent krajín vtedy spí najdlhšie a zobudí sa neskoro v porovnaní s ostatnými dňami v týždni.
Nedeľa: Väčšina krajín sveta až 66 percent trávi v nedeľu najviac času v posteli. Na vrchole zoznamu je Južná Kórea, kde večer v nedeľu ľudia spia iba 5 hodín a 53 minút.

Chod hore