Jesenné jablkové chipsy, ktorým žiadny maškrtník neodolá!

Jeseň je tu, úroda je pozbieraná a vy nestíhate spracovávať? Chcete vedieť ako využiť efektne, zdravo a chutne domáce jabĺčka? Prinášame Vám recept na domáce jablkové chipsy na ktorých si pochutí celá rodina. Naviac rozvoňajú celý Váš dom!

Zdroj: http://simmerandboil.cookinglight.com/

Potrebujete:

  1. 3 jablká (podľa počtu jabĺk prispôsobte aj množstvo korenia)
  2. zmes korenia:

1.verzia

2 PL mletej škorice

1 PL mletého zázvoru

1 ½ PL mletého muškátového orieška

1 ½ PL mletého klinčeka

2.verzia

2 1/2 PL mletého zázvoru

2 PL mletej škorice

1 PL mletého kardamónu

1 PL mletého nového korenia

1PL mletého klinčeka

1/2 PL mletého muškátového orieška

  • cukor (voliteľný)

Krok 1: Rúru predhrejte na 100° C a na plech rozprestrite papier na pečenie. Jablká umyte, odkôstkujte a  pokrájajte na rovnomerné kolieska, ktoré poukladáte na plech.

Krok 2: Vyberte si jednu z ponúkaných verzií na zmes korenia. Všetky korenia jednej verzia zmiešajte a vytvoreným práškom jablká posypte.  Ak ich poprášite z väčšej výšky, dosiahnete rovnomernejší efekt.

Krok 3: Chipsy pečte hodinu a pol. Následne vyberte plech z rúry, kolieska opatrne pootáčajte a opätovne posypte pripraveným práškom. Vráťte ich späť do rúry a pečte ďalšiu hodinu. Po uplynutí tejto doby chipsy skontrolujte a ak sú upečené podľa Vašich predstáv, rúru vypnite a plech s jablkovými chipsami v nej nechajte vychladnúť. Týmto dosiahnete skvelú chrumkavosť. Ak ich chcete naopak jemné a vláčne, čas pečenia skráťte a vyberte ich von skôr. Jablkové chipsy skladujte pri izbovej teplote vo vzduchotesnej nádobe, do ktorej môžete nasypať aj zvyšný prášok.

Chod hore