Jeseň je tu, úroda je pozbieraná a vy nestíhate spracovávať? Chcete vedieť ako využiť efektne, zdravo a chutne domáce jabĺčka? Prinášame Vám recept na domáce jablkové chipsy na ktorých si pochutí celá rodina. Naviac rozvoňajú celý Váš dom!
Zdroj: http://simmerandboil.cookinglight.com/
Potrebujete:
- 3 jablká (podľa počtu jabĺk prispôsobte aj množstvo korenia)
- zmes korenia:
1.verzia
2 PL mletej škorice
1 PL mletého zázvoru
1 ½ PL mletého muškátového orieška
1 ½ PL mletého klinčeka
2.verzia
2 1/2 PL mletého zázvoru
2 PL mletej škorice
1 PL mletého kardamónu
1 PL mletého nového korenia
1PL mletého klinčeka
1/2 PL mletého muškátového orieška
- cukor (voliteľný)
Krok 1: Rúru predhrejte na 100° C a na plech rozprestrite papier na pečenie. Jablká umyte, odkôstkujte a pokrájajte na rovnomerné kolieska, ktoré poukladáte na plech.
Krok 2: Vyberte si jednu z ponúkaných verzií na zmes korenia. Všetky korenia jednej verzia zmiešajte a vytvoreným práškom jablká posypte. Ak ich poprášite z väčšej výšky, dosiahnete rovnomernejší efekt.
Krok 3: Chipsy pečte hodinu a pol. Následne vyberte plech z rúry, kolieska opatrne pootáčajte a opätovne posypte pripraveným práškom. Vráťte ich späť do rúry a pečte ďalšiu hodinu. Po uplynutí tejto doby chipsy skontrolujte a ak sú upečené podľa Vašich predstáv, rúru vypnite a plech s jablkovými chipsami v nej nechajte vychladnúť. Týmto dosiahnete skvelú chrumkavosť. Ak ich chcete naopak jemné a vláčne, čas pečenia skráťte a vyberte ich von skôr. Jablkové chipsy skladujte pri izbovej teplote vo vzduchotesnej nádobe, do ktorej môžete nasypať aj zvyšný prášok.