10 zaručených vecí ktoré Ti zlepšia život :) 1.časť

Ja osobne som sa nemohol pozerať a počúvať dookola ako sú ľudia nespokojní so svojím životom a ako nadávajú na politikov na svoj plat na svoju prácu atď. Prečítajte si zistite si koľko bodov u Vás bude fungovať. Zmente niečo vo svojom dennom režime. Tých vecí bude 50 a toto je prvá časť. Keď Vás aspoň jeden nakopne k lepším výsledkom. Budeme veľmi radi keď sa o to s nami podelíte. Nech Vám Nikto nezakáže Vaše sny.

MotivationMan_Lance_Armstrong

1. Stopni to s kofeinom.

cappuccino_salek_plny_zrnek.jpg (305×220)

Aj keď si ľudia môžu myslieť,že jeho konzumovaním sa ich výkon zlepší, pravda je taká že nie.
Zvykli sme si, že keď sa ním budeme dopovať naše výsledky za zlepšia. Energické drinky,silné čierné kávy. Po vysadení si namýšľame, že podávame výkony pod našu úroveň a stávame sa neschopnými.

Strašne absurdné?

So zdravým jedením,spaním a cvičením si naše telo prirodzene vytvorí viac energie ako dokáže kofeín vyprodukovať. Vysadte ho a zistite čo sa stane. Možno dostanete počiatočné bolesti hlavy. No po niekoľko dňoch sa budete cítiť úžasne.

2. Želajte si niečo alebo meditujte každé ráno, poobede alebo večer.
514.jpg (500×332)

V interview pre Genius Network mastermind sa Joe Polish spýtal Tonyho Robbinsa (motivátor) čo robí preto aby bol dokonale sústredený. Medituješ? Čo robíš ? Opýtal sa.
Tony Robbins.

Neviem o tom, že meditujem. Neviem či chcem meditovať a len tak nepremýšľať.
Tony potom s radosťou odpovedal. Môj cieľ je jasný.
Tony nerobí meditáciu, Tony má rannú rutinu ktorá zahrňuje niekoľko dychových cvičení a vizualizačné techniky ktoré ho dostanú do stavu „triezvosti a sústredenia.“ Tony: „Pre mňa je to ranné odriekavanie a hlboké uvažovanie ( toto je moja verzia meditácie ) ako rovnaký princíp.“

3.jpg (960×458)

Akokoľvek prístup si už zvolíš, cieľom by malo byť čistá myseľ a sústredenie. Kým chceš byť dnes?

Na akých veciach Ti najviac záleží najviac za 24 hodín?

Mám najlepšie výsledky hlavne ráno a meditácia je motivačná. Moje odriekania sú strategické,
ohodnocujúce a poučné.

 

3. Čitať jednu knihu za týždeň.

 

Obyčajní ľudia hľadajú zábavu. Mimoriadní ľudia hľadajú vzdelanie a učenie. Toto majú spoločné všetci najúspešnejší ľudia. Neustále sa vzdelávajú. Prečítajte si aspoň jednu knihu týždenne.
Celkom ľahko si prejdem jednu audioknihu za týždeň. Počúvaním počas dochádzania do školy. Zaberá to 15-30 minút každé ráno a čítanie inštruktážnych informácií ťa dopomôže zmeniť. Dostane ťa to do zóny kde chceš byť najvyššie.
Za dlhú dobu prečítaš stovky kníh. Budeš vzdelaný v rôzných sférach. Budeš rozmýšľať a uvidíš život inak. Budeš schopný sa spojiť cez rôzne témy.

Ak sa budeš cítiť zaneprázdnene na prečítanie jednej knihy týždenne tak v ďalšej rade číslo 19. ťa naučíme používať metódy ktoré zvládneš extrémne ľahko nato aby si to dokázal.

4. Napíš svoj denník 5 minút za deň.

cesta-za-cielom.jpg (640×300)

Tento zvyk Ti extrémne zlepší život. Tvoj denník bude obsahovať.

– Vyčistí ťa od emócií a bude Ti slúžiť ako personálny terapeut.
– Zapíšeš si tam čo si robil.
– Zvýši Tvoju kreativitu.
– Pridá a rozšíri Tvoje učenie.
– Pomôže Ti to získať jasne to čo chceš vytvoriť v budúcnosti.
– Zvýši Ti schopnosť zlepšiť svoje ciele.
– Zvýši Ti Tvoju vďačnosť.
– Zlepší Ti Tvoje písacie zručnosti.

5 minút denne je viac než dosť. Greg McKeown, autor Essentialism, odporúča písať menej ako chceš – iba zopár viet alebo zásad. Toto ťa ochráni pred vyhorením.

 

5. Vydaj sa / ožeň sa so svojím najlepším kamarátom. 😀

324981_clanok_foto_208.jpg (300×190)

„Počas celej produktivity a úspechu a rád ktoré som čítal, zoradil a označil od stovky autorov posledného storočia, som sa s nikým nestretol aby toto povedal: Nájdi samého seba kto ťa naplňuje a podporuje a robí ťa lepším.“ – Ryan Holiday

Výskum na ktorý prišli ekonómovia – zistili,že po zisteniu veku a vzdelaniu a ďalšej demografie – ľudia po svadbe robia 10 až 50 percent viac ako slobodní ľudia.

Prečo to tak je?

Keď si ženatý dáva Ti to vyšší zmysel byť produktívny. Už nie si osamelý jazdec ale máš tu niekoho kto sa na Teba spolieha.

Svadba ťa udrie s jedným veľmi dôležitým faktom v živote. Tým najdôležitejším. Samozrejme, že párty je sranda. Ale veľa ľudí sa zasekne v tejto fáze života a stratia zmysel pre vybudovanie si života s niekym po svojom boku.
Nikdy nenájdeš osobne lepší seminár sebarozvoja alebo knihu ako manželstvo. Zvýrazní všetky Tvoje silné a slabé stránky, bude ťa motivovať aby si sa stal lepším človekom akým si myslíš, že možno budeš.

6. Vytvor si vlastný  to-do list a odškrtaj si jednotlivé body.

iStock_000007195918Small.jpg (570×378)
U väčšine ľudí je to naopak. Vypracujú si vlastné ambície okolo svojho života ako navrhnúť si svoj života okolo svojích ambícií.

Koľko vecí musíš urobiť predtým ako zomrieš?

Začni takto.

Potom si navrhni život okolo týchto vecí. Ako vysvetlil Stephen Covey v „ 7 najdoležitejších zvykov úspešných. „Začni koncom a vyčisti si svoju myseľ.“

MotivationMan_Steve_Jobs.png (626×180)

7. Skoncuj s rafinovaným cukrom.

hnedý-cukor-uskladnenie.jpg (640×480)
Ak prestaneš konzumovať cukor, Tvoj mozog sa radikálne zmení. Štúdie za štúdiou ukazujú, že cukor je horší pre Tvoj mozog ako pre Tvoje centimetre okolo pásu.
Podľa štúdie Dr. Williama Coda Martina, rafinovaný cukor nie je nič viac ako jed ktorý ťa zbavuje všetkých životných síl,vitamínov a minerálov.

Rafinovaný cukor nás robí mrzutým, spôsobuje vyrážky a otupuje nám zmysly.

Zase ako kofeín, ak ho prestaneme používať budeme pociťovať isté negatívne účinky. Ale ako ďalšie zdravé zvyky, efekt uvidíme s odstupom času. Aké bude Tvoje zdravie od teraz ? A za ďalších 5 rokov keď ho úplne vysadíš?

8. Zbav sa všetkých jedál a kalorických nápojov raz za týždeň na 24 hodín.

2015-07-17-1437156053-5681460-IntermittentFastingMethods_2.jpg (620×413)

Potravinový fasting je populárny spôsob ako udržať zdravie a vitalitu. Pôst využíva samoliečebnú vlastnosť ľudského tela. K zlepšeniu zdravotného stavu radikálne dochádza keď si Tvoj tráviaci systém oddýchne a získa dostatok času na opravu a vylieči sa.

Zvyk robiť fasting (hladovanie) umožní Tvojmu telu:

Efektívne zlepší Tvoje trávenie.
Zvýši Tvoje duševné zdravie.
Zvýši Tvoje fyzickú a duševnú sviežosť.
Odstráni Ti z tela toxíny.
Zlepší Tvoje videnie.
Dodá Tvojmu telu pocit pohody.

Ako aj ostatné zvyky tak aj tie zlepšíš ich trénovaním. Fastingujem už niekoľko rokov a stal sa pre mňa tou najdôležitejšou vecou ktorú som pre svoje zdravie urobil.

Fasting je jednou z najdôležitejších techník pre vieru a spiritualitu. Využívam ho taktiež nato aby som sa duchovne vyčistil.

Úprimne, vedel by som si takto predstaviť hodiny o tom rozprávať. Skúste si to. Nebudete ako predtým.

9. Prestaň s internetom na 24 hodín aspoň raz do týždňa.

cord-cutting-wireless.jpg (660×371)

Tvoje telo dostane intervenciu keď robíš fasting. (prerušíš nejakú rutinu)
Tvoja myseľ a vzťahy to môžu dobre využiť. Odpoj sa z matrixu.

Ak si ešte nebol nato pripravený, ľudia sú veľmi vysoko návykové bytosti.
Milujeme svoju kávu, cukor a internet. Všetky tieto veci sú síce super ale náš život môže byť ďaleko viac posilnený touto múdrosťou.

Zmysel internetu je spojiť sa s ľudmi ktorých máš rád. Tak si pravdepodobne myslíš, že je to dobré. Vytváraš si tak k tej veci väzbu. My ľudia si jedlo pripúšťame ako najsilnejšiu väzbu. To isté máme s telefónom a sociálnymi sieťami. Tak to už skúste niekedy vypnúť. Môže Vám to pripadať trápne, že neotrhnete od druhého človeka svoj pohľad na blikajúci telefón ktorý Vám oznamuje novú správu. Ale zlepší sa to. Uvidíte.
10. Daj si už pokoj od mainstreamových správ a hrozieb, nehôd sveta.

261750-14069086548728943-George-Acs.png (540×515)

Cez všetky správy o možnej hrozbe vojny alebo smrti ľudskou rukou ktoré sú tu globálne, nedostaneš o tom žiadnu správu. Nič sa nestane keď prestaneš sledovať televízne správy alebo čítať momentálne najčítanejšiu tlač. Tieto prostriedky majú svoj program. Ich cieľom je apelovať na Tvoj strach a nafúknuť ho do extrémnych prípadov – čo sa môže zdať normálne a bežné. Ak si tak neučinil a ich sledovanosťou si prepadol máme tu ďalšiu správu. To je dôvod prečo Peter Diamandis jeden z najväčších svetových odborníkov na podnikanie a budúcnosť inovácií povedal: „ Zastavil som sledovanie televíznych správ , nemohli mi zaplatiť dosť peňazí.“

Vy sami môžete získať vysoko kvalitné správy od Google News. /napríklad
Ak dostanete správy vo vysokej kvalite a prestanete sa špiniť hoaxami a šíriť tú paniku ktorú chcú budete prekvapený ako sa Váš pohľad na život stane radikálne optimistickejší. Neexistuje žiadna objektívna realita. Namiesto toho,  žijeme v realite vnímanej ako sami chceme a aké svetonázory sme ochotný prijať za vlastné.

Chod hore