Hackeri z Anonymous vyhlásili vojnu Islamskému Štátu „My vás ulovíme!“

Svetoznáma skupina hackerov z Anonymous vyhlásila v nadväznosti na teroristické útoky v Paríži vojnu Islamskému štátu. Zverejnené video sľubuje, že počítačoví experti spoja celé ľudstvo a teroristi sa majú od nich naozaj na čo tešiť.

“Anonymous z celého sveta vás budú loviť. Mali by ste vedieť, že vás nájdeme a už nepustíme. Spustíme proti vám tú najväčšiu operáciu v dejinách. Očakávajte masívne kybernetické útoky. Vyhlasujeme vám vojnu. Pripravte sa. Sme ďaleko lepší hackeri. ”

Skupina počítačových expertov reagovala podobným, ale miernejším spôsobom už po januárových útokoch na Charlie Hebdo. Od tej doby pravidelne zverejňuje Facebookove účty, ktoré šíria propagandu Islamského štátu.

“Francúzi sú silnejšie ako vy a vyjdú z tohto zverstvá ešte silnejší ako kedykoľvek predtým,” hovorí maskovaný muž vo videu.

Teroristi, ktorí podľa svedkov volali Alláhu Akbar, zabili 129 ľudí. Ďalších 350 je ranených, z toho zhruba stovka ťažko. Útoky (celkom 6) boli koordinované a vykonali ich vycvičení profesionáli. Oficiálne sa k nim prihlásil Islamský štát. Dvaja z teroristov boli Francúzi žijúci v Belgicku. Špekuluje sa, že útočníkov mohlo byť až 20.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=RwGGcZoRs-k

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Hackeri z Anonymous vyhlásili vojnu Islamskému Štátu „My vás ulovíme!“”