4-ročný chlapček s leukémiou vytvára snehuliačikov, aby si zarobil na liečenie

Nie každý sa narodil s tým že je zdravý a nemusí byť pripútaný na lôžko a môže bezstarostne fungovať. Nielen v čase Vianoc by si mali ľudia pomáhať no malo by to byť tak stále.

O to viac vás zasiahne príbeh o malom chlapčekovi menom Andrej. Spolu so svojou mamou, začali vyrábať maličkých snehuliakov, ktorých by potom predali a zarobili by na synovu chemoterapiu. Malý Andrej má totiž leukémiu. Je až tak usilovný, že ich neprestáva vyrábať ani počas chemoterapie. Zo začiatku vyrábali a predávali len pár snehuliakov. Ľudia ale ich diela pridávali na Facebook a dnes už majú tisíce objednávok.

zdroj:news.tut.by

Andrej sa narodil rodičom na Ukrajine, no presťahovali sa do Bieloruska, kde svojho syna začali liečiť v miestnej nemocnici v meste Gomel. Cena za chemoterapiu je obrovská, preto si vypomáhajú vyrábaním snehuliakov. Zdravotná poisťovňa im nepreplatí ani cent. V nemocnici sa už nachádzajú pol roka a ostanú tu ešte minimálne rok. Úplne prvého snehuliaka vyrobila jeho mamina, aby skrášlila nemocničnú chodbu. Ich rodinným priateľom sa snehuliak páčil a tak ich požiadali, aby im jedného vyrobili a kúpia ho od nich. Postupne sa objednávky zvyšovali a zvyšovali. Potom malý Andrej začal pomáhať aj mame, aby všetko stíhali. Najprv chceli vyrobiť 100 snehuliakov, ktorých cena mala byť dokopy okolo 180 eur, no objednávky sa len tak hrnuli.

 

“ Počas 4 dní sme mali viac ako 4 tisíc objednávok. Najprv sme usporadúvali charitatívne koncerty a prosili ľudí o pomoc prostredníctvom televízie. Sumy, ktoré chodili na účet, boli vždy veľmi skromné. My tomu rozumieme, dnes je vo svete toľko podvodníkov, že tomu ľudia jednoducho neveria. Ale teraz vďaka sociálnym sieťam ľudia uverili, že máme skutočný problém. Sme im za to veľmi vďační“

Niektorí ľudia posielali peniaze a nekúpili si ani snehuliaka. Jedna žena, ktorá je učiteľkou si objednala rovno 100 kusov. Pri toľkých objednávkach ale nie je možné, aby to vo dvojici stihli.

Ľudia z mesta v ktorom momentálne sú im niekoľkokrát do mesiaca pomôžu s výrobou snehuliakom. Spoločne sa stretnú v nemocnici a usilovne na nich pracujú.

Doplnené!

Veľa z vás nám píše číslo účtu, no nikde sa k nemu nevieme dopátrať. Pokiaľ by ste o ňom mali informácie, tak nám ich pošlite a radi ho doplníme. Prosíme, aby ste sa vyvarovali rôznym správam, ktoré by vás nabádali o poslanie peňazí na účet, ktorý by nebol preverený a tým pádom by neskončili u Andreja.  Podarilo sa nám však získať Facebook na Andrejovu Maminu, ktorý nájdete na tomto odkaze 🙂

Untitled design (71)

Chod hore