Viete prečo Steve Jobs nedovolil svojím deťom používať smartfóny a tablety?

Ak ste v ére generácie Y ako my, tak máte veľa myšlienok ako by ste mali vychovávať v tejto dobe svoje deti. ( ak predpokladáme, že deti nemáte ) Alebo ak ich máte, tak sa zamyslite čo im dáte do ruky.. Bude to lopta alebo mobil? Technológia neustále rastie a od naších 90 rokov sa značne zrýchlila. Prišli mnohé technologické hračky, ktoré nám uľahčujú život alebo nás vedú k tomu aby sme boli na nich závislý? Máme pre vás otázku na zamyslenie. Ukázali by ste technologický zázrak (heroín) doby ktorým je iPod alebo Ipad svojím deťom? Nech sa pohrajú ? Steve Jobs by to neurobil a má nato dobrý dôvod. Nick Bilton pre New York Times , sa opýtal Jobsa ako vnímajú iPad jeho deti.

zdroj:nextshark.com foto iClarified 

Jobs odpovedal, že ho ešte nevyskúšali, lebo doma deťom obmedzujú technológiu.

V Silicon Valley je taký trend technologickej doby, že všetci inžinieri posielajú svoje deti preč od technológií. Prihlásili ich do netechnických odborov ako je Waldorfská škola v Los Altos, kde niesu žiadne počítače pretože jej zameranie je učenie sa rukami. Chris Anderson, riaditeľ 3D Robotics a otec piatich detí vysvetlil prečo ľudí čo pracujú s technológiami poháňa k tomu aby svoje deti zdržiavali od počítačov.

“Moje deti obvinili moju ženu a mňa, že sme fašisti a príliš sa zaujímame o technológiu lebo nikto z ich priateľov z okolia také pravidla nemá. Je to preto lebo my sme videli nebezpečenstvo technológií z prvej ruky.. Videl som to na sebe a preto nechcem aby sa to stalo mojím deťom.“

Ak je naša závislosť na telefónoch iPhone a ďalších technologiach môžeme vychovať naše deti neúplne, handicapované kde nemajú vlastnú fantáziu , tvorivosť. Boli sme poslednou generáciou ktorá sa hrala vonku lebo sme nemali žiadne smartphony notebooky. Naučili sme sa získavať informácie prostredníctvom kníh a socializáciou s ostatnými ľudmi. Teraz viac siahame po googli keď chceme radu alebo informáciu…

stock.tookapic.com

Učenie sa roznými spôsobmi nám pomohlo stať sa jednotlivcami. Radšej svojím deťom dáme do rúk smartphone kde budú snapchatovať alebo hrať Candy Crush celý deň ? Kam ich to zavedie? Budeme vychovávať deti zdravším spôsobom aby boli menej závislé na technológie. Jobs robí dobre. Tak nabudúce keď budete vychovávať deti budete chcieť zvážiť či im kúpiť super technologickú hračku zatiaľ čo oni rastú alebo budeme ich smerovať k tomu , aby boli vonku obklopené prírodou.. budú nás zato nenávidieť ale neskôr nám možno poďakujú, že sme ich od technólogií zdržiavali..

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Viete prečo Steve Jobs nedovolil svojím deťom používať smartfóny a tablety?”