16 rokov žijem so svojou ženou a stále sa cítime, ako na svadobnej ceste. Prečo? Toto je dôvod!

Svoju lásku som stretol keď som mal 17 rokov. Obaja sme pracovali v Burger Kingu. Na prvý pohľad ma začala neznášať – myslela si, že som arogantný.

Po niekoľkých mesiacoch sa situácia zlepšila a stali sme sa kamaráti. Po tom všetkom sme začali randiť. Po randení a niekoľkých chvíľ, som jej navrhol aby sa stala mojou ženou. Od stretnutia ubehlo len 5 mesiacov. Teraz, sme už spolu 16 rokov.

Máme skvelé časy, ale každé manželstvo nie je dokonalé. Žili sme oddelene od seba asi 6 mesiacov. Stres zo vzťahu sa stáva kvôli niektorým dôvodom,ktoré som si uvedomil. Nestačí len povedať, že svoju lásku milujete. Dôležité je komunikovať so svojou partnerkou, vedieť ako sa cíti a ako sa cítite s ňou. V nasledujúcich riadkoch, si o nich povieme.

1. Rozhodol som sa milovať, bez ohľadu na to ako sa cítim.

Niekedy som sa stretol s momentami, keď som sa necítil ako milujúci partner, nemal som nato chuť ale aj tak som to urobil. Ráno som ju pobozkal. Rozprával sa s ňou. Flirtovali sme spolu celý deň. Láska je spôsob života.

2. Dívam sa na ňu inak

Uvedomil som si, že chcem viac. Na iné ženy sa nepozerám tak, ako sa pozerám na svoju ženu. Atraktívni ľudia sú všade naokolo. Ale ja svoju ženu milujem a jedine jej dávam žiadostivé pohľady.

3. Svoju myseľ nezamestnávam nerealistickými predstavami o sexe a romantike

Komerčné romantické filmy a porno. Keď ho vidíme a chceme žiť ako oni, ničíme si ich pohľadu a perspektívu skutočného života. Je to len divadlo. Nesnažím sa prispôsobiť naše vzťahy predstavám o dokonalosti.

4. Nedovolil som svojmu egu, aby mi narušil moje rozhodnutia.

Niekedy som prehnane zareagoval. Moja žena má priateľstvá s mužmi. Moje ego mi hovorilo, že ja som jediný chlap v jej živote. Musím však pochopiť, že manželstvo je viac ako ja. Je zničujúce robiť rozhodnutia z vlastnej pýchy.

5. Počúvam čo hovorí

Moja teta tento týždeň umrela. Moja žena mala blízko k mojej tete a hovorila mi o pohrebe vo Wisconsine. Počul som čo potrebuje, tak som rezervoval vstupenky bez opýtania.

6. Dovolím si byť zraniteľným

Mojou prirodzenou vlastnosťou bolo, že som si všetko nechal pre seba aj keď som trpel. Keď som chcel udržať seba aj vzťah potreboval som sa otvoriť. Teraz som úprimný a viem čo cítim – nezáleží na tom ako hrôzostrašne to znie.

7. Udržiavam sa

Keď som bol so svojou ženou, väčšinou obézny, ovplyvnilo mi to moje sebavedomie. Neexistuje nič sexy ako sebavedomá osobnosť. Veľmi dôležité je prispôsobiť svoj život k svojmu zdraviu.

8. Zdieľam si vlastné sny a ideme si spolu za nimi

12 rokov som roznášal chlieb a nenávidel som to. V roku 2011 som svojej žene povedal, že si chcem ísť za svojím snom. Veľmi rád by som chcel byť spisovateľom a moja žena ma v tom podporovala. Bol to úžasný pocit, že ma robí šťastným a pomáha mi v tom.

9. Hľadám spôsoby ako ju príjemne prekvapiť

Najprv som schudol a neskôr sa učil, ako byť lepším milencom. Svojej žene som ukázal ako ju milujem. Sex je tiež dôležitou časťou vo vzťahu.

10. Odkedy sme mali medové týždne, nikdy som nestratil svoje nadšenie.

Medové týždne je taká pekná časť nášho života. To neznamená, že táto doba prešla a je koniec. Môžeme si to zopakovať. Stačí hľadať,rozšíriť si obzory v sexe, v dobrodružstve a v komunikácií.

11. Musíme rešpektovať, že náš osobný priestor pomôže nášmu vzťahu rásť

Niekedy chceme tráviť čas individuálne. Keď chceme tráviť čas s priateľmi alebo na služobnej ceste. Keď budeme chvíľu od seba, náš vzťah sa neskončí ale zosilnie. Naša túžba byť spolu bude silnieť. Uvedomíme si, že sa potrebujeme a niekoľko nových vecí si do vzťahu prinesieme.

12. Pamätám si maličkosti

Robím ich pre svoju ženu rád – veci ako podržanie dverí alebo jej uvoľním miesto na sedenie. Všetky tieto veci robím často. To, že sme spolu dlho neznamená aby som s tým skončil. A sľuby sú na nič. Ukážte svojmu partnerovi, že ho milujete. Potešte sa maličkosťami, urobte si svoj vzťah úplne inak.

Ďakujem za prečítanie. zdroj: mindbodygreen.com

Chod hore