Každý ma svoj spôsob ako uvariť vajíčko na tvrdo. Najväčšie starosti keď sa povie vajíčko na tvrdo je škrupinka, ktorá nám po uvarení môže robiť starosti, neporiadok takže sa potrebujeme aj poriadne psychicky pripraviť a nie vždy sa nám škrupinku podarí olúpať tak, aby nám vajíčko ostalo v celku. Tak ako nato? V nasledujúcom článku si povieme o jednom triku a ten vám ukáže, ako si správne uvariť vajíčko a bez zbytočnej námahy si poradiť so škrupinkou.
Na začiatok si vyberiete vajíčka z chladničky a nechajte si ich chvíľu zohriať pri izbovej teplote.
Nechajte si zohriať vodu a pripravte si pripináčik.
Teraz buďte opatrný a pichnite pripináčik do zaoblenej časti vajíčka.
Keď budete jemný, nič sa vajíčku nestane.
Šéfkuchár Windy´s Sukiyaki, autor tohto triku odporúča do vriacej vody pridať štipku soli a dať do nej vajíčko.
Keď sa vám voda začne variť, stíšte oheň na minimum a nechajte vajíčko dusiť podľa toho, ako ho chcete mať uvarené. Pre vajíčko na mäkko odporúčame 6 až 7 minút a keď chcete vajíčko natvrdo tak 8 až 10 minút.
Keď prejde doba varenia a vajíčka už máte hotové, vložíte ľad do vody, aby sa vajíčka prestali variť a začali chladnúť.
Po rozbití vajíčka škrupinka sama od seba opadne – žiaden boj sa s ňou nekoná!
zdroj: viralnova