6 vecí, ktoré ste zaručene o komédií SLUNCE SENO nevedeli. Posledná vás prekvapí najviac

Komédia Slunce, seno patrí už k českej aslovenskej  klasike, ktorá sa vysiela niekoľkokrát ročne a vždy si svojich divákov nájde. Ešte aby nie. Uvoľnený humor vás dostane do kolien, zabudnete na všedné problémy a poriadne sa zasmejete. Určite ste túto komédiu videli snáď stokrát, ale existujú ešte veci, o ktorých ste zaručene nevedeli. Aj keď si myslíte, že vás už pri obľúbenej letnej trilógie nemôže nič prekvapiť, napriek tomu pre vás máme 6 vecí, o ktorých určite neviete, že sa diali v zákulisí. Ale sú tak vtipné, že by bola škoda ich nevytiahnuť na povrch.

1. V druhom diele sa Evík a živočichár Béda chcú pozerať na porno film, ale ako viete, tak sa im to nepodarí a „péčko“ si pustí u farára Otík. Ale málokto vie, že scény z porna natočil režisér Zdeněk Troška. Kvôli tejto šteklivej nahrávke bol Troška vypočúvaný verejnou bezpečnosťou.

2. Kto by si nepamätal, ako svadobčania musia za jazdy vystupovať z vlaku alebo si presadať, aby sa vlak neprevrátil? Lenže to sa nepáčilo zástupcom Českých dráh. Sťažovali sa generálnemu riaditeľovi Barrandova, že nikde v Čechách nejazdí vlak, kde by pasažieri boli nútení si sadnúť na druhú stranu kvôli rovnováhe.

3. Scénu, kedy babička odišla na posteli, museli filmári točiť tak, že pod perinou bol muž, ktorý posteľ riadil a brzdil.

4. Ak si myslíte, že si ľudia prišli na poriadny balík, že hrali v takom trháku, tak to sa škaredo mýlite. Trebárs komparzisti brali 140 korún za deň nakrúcania.

5. Režisér Zdeněk Troška pri písaní scenára vychádzal zo svojho detstva, pretože on sám v Hošticiach vyrastal. Jeho mamička, keď si prečítala scenár, dala dole okuliare a povedala: „No, taky si tam o nás všetko písať nemusel.“

6. Veronika Kánska, ktorá stvárnila Blaženu, bolo počas nakrúcania len šestnásť rokov. Predstaviteľke jej sokyne Milun, Peter Pyšové, dokonca ešte o rok menej.

Chod hore