Na lístkové cesto som dala nakrájané paradajky. Toto jedlo poteší každú návštevu ale aj vašu rodinu

Sezóna paradajok je v plnom prúde a vy určite hľadáte zaujímavé recepty ako si ich pripraviť. Máme pre vás pochúťku, ktorá sa vynikajúco hodí ako spoločník na akejkoľvek oslave alebo záchranca pri nečakanej návšteve. Navyše to nie je náročné na peňaženku ani čas.

Potrebujete:

  • 1ks lístkoveho cesta
  • 1 strúčik cesnaku
  • Zväzok čerstvej bazalky
  • 3 paradajky
  • 50ml mlieka
  • Olivový olej, soľ a čierne mleté korenie – na dochutenie

Postup:

  1. Položte si lístkové cesto na plech vystlaným papierom na pečenie a rozdeľte ho na rovnaké kúsky v tvare štvorca (priblížne 4x4cm)
  2. Každý kúsok potrite mliekom
  3. Paradajky nakrájajte na asi pol centimetrové plátky. Položte ich do stredu každého štvorčeka a okoreňte
  4. Cesto vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte 15-20 minút
  5. Kým sa cesto pečie, umyte si bazalku, oddeľte lístky zo stonky a nasekajte ich nadrobno. Potom si najemno nakrájate strúčik cesnaku, vložte do misky a zmiešajte ho s bazalkou. Nakoniec polejte olivovým olejom
  6. Upečené lístkové cesto vyberte z rúry a vrch paradajok potrite bazalkovo-cesnakovou zmesou a dochuťte morskou soľou

Prajeme dobrú chuť!

zdroj: http://sovkusom.ru/

Chod hore