Táto žena prehovorila o tom, ako bola zosmiešňovaná kvôli svojej postave

Brynne Huffaman je 39 ročná herečka, žijúca v americkom Texase s jej manželom a dvomi malými deťmi. Každý, kto má oči a vidí, zistí, že je to nádherná žena so skutočnými ženskými krivkami.

Prednedávnom stála v rade v obchode, kde sa rozprávala s ďalšou zákazníčkou. Zrazu sa z ničoho nič dotyčná žena rozhodla zosmiešniť Brynne kvôli tomu, že ma na sebe oblečené šortky. „Vaše vlasy sú naozaj krásne,“ povedala žena a následne naklonila hlavu do strany. „Ale asi by ste mala prehodnotiť tie šortky.“

Je možné, že žena narážala na farbu, štýl alebo na úplne niečo iné ako na veľkosť šortiek, ale Brynne si bola istá, že nezdvorilá poznámka bola mierená na ňu, aby ju zosmiešnila, pretože si dovolila na svoju postavu obliecť takéto šortky.

Brynne odolala nutkaniu odrieť dotyčnú ženu a ubránila sa slovne. „Vy by ste mali prehodnotiť svoje tričko,“ povedala, obrátila sa jej chrbtom a pokračovala v čakaní v rade.

Keď si Bryanne všetko vybavila, rozhodla sa ísť domov prezliecť, ale namiesto toho, aby podľahla hlúpej poznámke, rozhodla sa napísať emotívny príspevok na svoj Facebook.

Bryanne píše:

„Prečítajte si to. Je to dlhé, ale je mi to jedno. Nechcem žiaden súcit ani komplimenty. Chcem činy. Ženy. Prosím, žiadam vás, nezosmišňujte jedna druhú. Na svete je toľko nenávisti. Prestaňte s nenávisťou.

Dnes som si obliekla stredne krátke šortky, bielu padajúcu blúzku, žabky a odišla som si vybaviť nejaké veci. Dodám len, že som musela nabrať odvahu, aby som si spomínané šortky kúpila a obliekla, pretože moje nohy, ktoré aj keď sú opálené z plávania a svalnatejšie z tancovania, nie sú také, aké by som chcela a taktiež nespĺňajú tradičné štandardy krásy (upravené cez Photoshop) pretože majú celulitídu.

Pri denných vybavovčkách som sa zastavila v UPS. Stála som v rade medzi dvomi ženami. Žena predomnou mala asi 60 rokov. Keď som sa za ňu postavila, usmiala sa na mňa a pochválila mi moje opálenie a vlasy. Trochu sme pokecali o počasí a deťoch až kým neprišila rada na ňu. Aby mi to čakanie zbehlo rýchlejšie, otočila som sa za seba ku druhej žene a usmiala sa. Mala asi  30 alebo 35 rokov, atraktívna, chudšia postava a tričko s nápisom “Koexistovať”. Povedala: „Máte úžasné vlasy,“ naklonila hlavu do strany a dodala „no mali by ste prehodnotiť tie šortky.“

Áno, prečítajte si to znova.

Moja tvár ihneď sčervenala, nie kvôli tomu, že by som sa cítila trápne, ale od zlosti. Nie, nebola to zlosť. Záchvat hnevu. Moja hlava sa pomaly naklonila do strany. Ten, kto ma už videl skutočne nahnevanú, vedel čo to znamená.

 Moje päste sa zaťali. Vedela som to, pretože som cítila svoje nechty ako sa mi zarývajú do dlaní. Tak veľa vecí mi prebehlo hlavou, ale keďže som nemala čas na to, aby ma dnes zavreli, vyšlo zo mňa len toto: „Vy by ste mala prehodnotiť svoju blúzku.“

Otočila som sa naspäť a ignorovala ju, až kým som neodišla. Chcela som toho povedať viac, ale bála som sa, že sa rozplačem. Chcela som ísť domov a prezliecť sa. A práve TO ma nahnevalo ešte viac.

Nezáleží na pohlaví.

Nezáleži na rase.

Nezáleží na vierovyznaní.

Nezáleží na sexuálnej orientácií.

Ale váha? Na tej očividne záleží.

Ako herečka viem, že na nej záleží. Záleží na nej viac ako na talente, prístupe a vlastne skoro vo všetkom. Pretože dievčatá s väčšími krivkami nie sú vierohodnými hrdinkami, naivné či objektom sexuálnej túžby. Ale to už je o inom.

Počúvajte ľudia, hlavne ženy.

Väčšia veľkosť oblečenia neznamená hneď slovíčko nezdravý.

Väčšia veľkosť oblečenia neznamená nutne lenivosť.

Väčšia veľkosť oblečenia neznamená, že je človek škaredý, nežiadúci, netalentovaný alebo MENENEJCENNEJŠÍ AKO INÝ ČLOVEK.

Možno sa vám niečo nepáči na mojom tele. Mne nie. Prešla som si ťažkými obdobiami, odsudzujúcou rodinu a kamarátmi, rozvodom a depresiou, len aby som sa vyrovnala so svojím telom.

Ženy. Vážte si jedna druhú.

Vážte si každý deň.

Jej príbeh sa od toho okamihu stal hitom internetu a jej príspevok bol zdieľaný v obrovskom množstve, ku ktorému sa pridávali aj pozitívne komentáre.  „Verím, že moja dcére bude taká silná a inteligentná ako ste vy.“ „Buďte na seba pyšná. Ste skutočným vzorom pre ženy na celom svete!“

zdroj: cosmopolitan.com

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Táto žena prehovorila o tom, ako bola zosmiešňovaná kvôli svojej postave”