Toto je najľahší recept na klasickú piškótovú bábovku

Chcete si počas voľnej chvíľky pochutnať na skvelej bábovke, ktorá sa v ústach rozplynie ako obláčik? Vyskúšajte tento jednoduchý recept a potešte ním svoju rodinu či priateľov.

Ingrediencie

  • 1 hrnček cukru
  • 1 hrnček múky
  • 4 vajcia
  • Vanilkový lusk

Príprava

Oddeľte bielky od žĺtkov. Pri nízkej rýchlosti si mixérom vyšľahajte bielka. Pomaly po lyžičkách primiešavajte cukor a nakoniec aj vanilku, ktorú si z lusku stiahnete hrotom noža.

Keď je bielková hmota rozšľahaná pekne do biela a dostatočne hustá, po lyžičkách pridávajte žĺtka a naďalej šľahajte.

U959WrmcR4o

Po prepojení ingrediencií vypnite mixér a pridávajte preosiatú múku. Zmes dobre premiešajte lyžicou smerom zdola nahor.

ot7sHgk8Brc

Hotové cesto nalejte do maslom vymastenej formy, vložte do predhriatej rúry na 190-200 stupňov a pečte 20-25 minút.

YGdOlW4IUSQ

Hlavným pravidlom pri tomto postupe je, aby ste počas pečenia neotvárali rúru, lebo inak bábovka opadne. Po upečení vyberte formu a bábovku preklopte na tanier alebo nechajte na mriežke, aby vychladla.

Pri dodržaní všetkých pravidiel bude bábovka pekne vysoká a nadýchaná. Taktiež môže slúžiť ako vynikajúci základ na tortu. V tomto prípade bola bábovka vhodná ku čaju alebo káve, kedy sa spolu s úžasnou chuťou rozpustila na jazyku.

Prajeme dobrú chuť

oVb7NDGTUgg

zdroj: new.vk.com

Chod hore