Hryzka: Zdravá strava na každý jeden deň

Správna a vyvážená strava na každodenný život sa veľmi ťažko organizuje. Je nepravdepodobné, že niekto bude mať dosť trpezlivosti a nájde si čas na zostavenie celého menu, meranie energetickej hodnoty potravín, ako aj vypracovanie presne stanoveného času na príjem. Môžete si ale pomôcť s už pripravenými doplnkami, ktoré všetky tieto pravidlá sledujú a dodržiavajú.

Každý deň sa zdravý človek riadi svojimi hlavnými fyziologickými regulátormi, a to pocitom hladu, sýtosti, túžby alebo neochoty jesť to, ktoré jedlo. Tieto mechanizmy však neposkytujú telu vyváženú energiu, ktorá by mala byť výsledkom vašej stravy, konzumovanej za stolom s pevnými stolovými nohami.

Chorý človek je na tom ešte horšie, pretože jeho chuť je často narušená alebo skreslená. Okrem toho choroba niektorých orgánov narúša normálnu absorpciu hlavných zložiek potravy. Často majú chorí ľudia tendenciu jesť monotónne jedlo veľmi dlho, preto je veľmi dôležité organizovať správnu a vyváženú stravu pre chorého človeka ešte dôslednejšie.

Princípy zostavenia zdravej stravy

Základom budovania každej diéty je začať so správnou výživou už ráno a pripraviť si chutnú raňajkovú zmes. Potrebujete ale sledovať aj všetky fyziologické procesy, ktoré sa vyskytujú vo vašom tele. To znamená, že konzumácia zdravého človeka sa vyznačuje množstvom dôležitých ukazovateľov:

  • kalorickým obsahom potravín;
  • ich chemickým zložením;
  • a frekvenciou výživy.

Kalorický obsah potravín zohráva veľmi dôležitú úlohu, potom je to ich chemické zloženie a rôzne fyzikálne vlastnosti potravín, kam patrí:

Pre chorého človeka je to náročnejšie, a preto potrebné zorganizovať vyváženú stravu, ktorá zahŕňa nielen základné živiny, ale aj vitamíny, tekuté mikro- a makroelementy. Ak chcete určiť denné kalórie, musíte vziať do úvahy aj vek, pohlavie a znaky osoby.

Minimálny obsah bielkovín v potravinách by mal byť aspoň 1 g na 1 kg telesnej hmotnosti. Prívod bielkovín by mal byť v rovnakom pomere zabezpečený živočíšnymi a rastlinnými proteínmi.

Sledovať je to niekedy naozaj náročné, preto si to uľahčite s Hryzkou, kde máte komplex zdravých látok už v troch polievkových lyžiciach, ktoré stačí zaliať vodou.

Chod hore