4 tipy, ako zorganizovať perfektnú grilovačku

Leto je skvelou príležitosťou pozvať k sebe priateľov a rodinu a stráviť príjemné chvíle pod hviezdami. Vôňa pečúceho sa mäsa, orosené poháre s pivom, smiech a družný rozhovor – cítite aj vy tú letnú pohodu? Prečítajte si 4 tipy, ako vyčarovať vo vašej záhrade nezabudnuteľnú grilovačku.

Dobré osvetlenie je základ

Zdá sa to ako hlúposť – začínať prípravu garden party od svetla. No osvetlenie záhrady má dve dôležité funkcie – zvyšuje bezpečnosť pohybu v nočnom exteriéri a zároveň je silným estetickým prvkom. Ak organizujete grilovačku s blízkymi, pravdepodobne ich nebudete vyháňať preč, hneď ako zapadne slnko. Záhradné osvetlenie preto dobre premyslite. Zopár nástenných lámp na verande domu či závesné svietidlo v streche altánku poskytnú ideálne svetlo pre družný rozhovor a zároveň si aj uvidíte do taniera. Porozmýšľajte aj nad dizajnom svietidiel a zlaďte ich v jednom štýle – či už romantické rustikálne alebo moderné s jednoduchými líniami, všetky nájdete na profi svietidlá.

Posaďte hostí komfortne

Piknik vyzerá bohémsky, no sedenie na tráve na deke po chvíli unaví. Človek sa potrebuje o niečo oprieť a sedieť na mäkkom, ak sa má cítiť pohodlne a užívať si jedlo a rozhovor. Ideálny je štýlový záhradný nábytok. Vyberajte ho odolný, skôr z prírodných materiálov ako drevo, ratan, kov či prírodný kameň, a v zemitých odtieňoch. Komfort docielite vankúšikmi v ladiacich farbách, prípadne látkovými podsedákmi.

Pohrajte sa s detailmi

Čaro prvotriedneho dizajnu tkvie v maličkostiach. Vymyslite zaujímavý spôsob servírovania nápojov, pripravte domácu limonádu z netypických surovín – napríklad levanduľovú či uhorkovú. Namiesto papierových servítok ponúknite látkové, porozkladajte po stole či po okolí sviečky v zavarovacích fľašiach – tipov na nečakané a pôsobivé maličkosti je na internete mnoho. Inšpirujte sa napríklad na stránke Pinterest či v magazínoch o bývaní. Vytvoríte nimi nezabudnuteľnú atmosféru, pretože nielen v móde, ale aj v dizajne sú maličkosti rozhodujúce.

Pri varení klaďte dôraz na kvalitu

V neposlednom rade, domáca grilovačka vyžaduje chutné menu. Mäso nechajte pred grilovaním postáť v domácej marináde, dodá mu to šťavnatosť a pri pečení sa tak nevysuší. Pripravte ako prílohu ľahký letný šalát – skvelé  recepty nájdete nielen v kníhkupectvách, ale aj na internete – videá od BuzzFeed Tasty či recepty na Pintereste sú vždy svieže a plné originality. Dajte si hlavne záležať na kvalitných surovinách a snažte sa použiť čo najmenej spracovaných potravín a umelých prísad. Váš úspech tak bude zaručený.

Chod hore