Čichirtma: Polievka, ktorá vás dostane a budete si ju robiť každý týždeň

Táto polievka na gruzínsky spôsob je hustej konzistencie a častokrát vyrobená z hydinového alebo jahňacieho mäsa. Niekedy sa zahusťuje pomocou múky a vždy sa do nej pridávajú vajíčka, predovšetkým žĺtka s octom, aby sa vajíčka nestočili. Ocot sa môže nahradiť aj šťavou z citróna alebo granátového jablka.

Potrebujete

  • 1 kurča
  • 250g cibule
  • 100g roztopeného masla
  • 5 žĺtkov
  • 50ml vinného octu
  • Soľ
  • Na dochutenie – bobkový list, petržlenová vňať, čierne korenie/paprika, koriander

Postup

  1. Uvarte si kurací vývar a pol hodiny pred tým, ako bude hotový, pridajte do neho nasekanú petržlenovú vňať, bobkový list a korenie.
  2. Uvarené kurča vyberte a narežte na kúsky.
  3. Olúpte a nakrájajte cibuľu, osmažte na masle, pridajte vývar a varte 5 až 10 minút.
  4. V miske si rozšľahajte žĺtka a zľahka ich za stáleho miešania lejte do vývaru, aby sa žĺtka nestočili dokopy.
  5. Narezané kuracie mäso vráťte do polievky a priveďte k varu. Pred podávaním ešte posypte nasekaným koriandrom.

Po tomto recepte už nebudete chcieť variť len tradičné polievky! Potešte ňou svoju rodinu a priateľov! Nezabudnite tento chutný recept zdieľať

thumb

 

zdroj:sovkusom.ru

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Čichirtma: Polievka, ktorá vás dostane a budete si ju robiť každý týždeň”