Recepty od mamičky: Domáce nadýchané trubičky, ktoré zmiznú v priebehu chvíľky

Iste poznáte porekadlo, že láska prechádza žalúdkom. Z toho vyplýva, že najúprimnejšia láska je láska k jedlu, a preto vám prinášame tento úžasný recept na domáce nadýchané trubičky, ktoré si naozaj zamilujete.

Na prípravu cesta budete potrebovať:

150g hladkej múky
150g polohrubej múky
2 lyžice mlieka
250g masla
2 žĺtky
2 lyžice octu
Na náplň budete potrebovať:

260g práškového cukru
4 bielky

postup:

Maslo si nastrúhame na strúhadle, aby sa nám s ním lepšie pracovalo. V hrnčeku rozmiešame žĺtky, mlieko a ocot. Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme (najlepšie rukami) cesto, ktoré necháme cez noc odpočinúť v chladničke. Druhý deň vyvaľkáme a nakrájame na prúžky, ktoré motáme na trubičky.

Potrieme rozšľahaným vajcom a kladieme na plech, ktorý sme opláchli studenou vodou. Pečieme dozlatista pri 250 ° C. Vychladnuté trubičky dávame dole opatrne z foriem. Náplň pripravíme tak, že v pare šľaháme 4 bielky a 260g cukru tak dlho, kým zmes nezhustne. Týmto krémom naplníme trubičky.

a6d55e6cb882d35c92cd044ca849898d

Foto: Karla Schindlerová

Chod hore