Chcete vedieť, ako sa jednoducho zobudiť zo sna? 6 rýchlych spôsobov, ako to docielite

Niekedy je sen taký silný, že sa z neho budete potrebovať zobudiť. Problémom je sen, ktorý sa stane nočnou morou alebo sa vám sen zdá nudný, zmätený alebo nepríjemný. A nie je to veľmi dobré ani po zobudení, počas dňa sa nám možno z toho sna môže zdať alebo nás to tam vrátiť a nie je to dobre. Tak čo robiť? Najlepšie je mať obyčajné sny alebo sa iba príležitostne prebudiť, možno by ste chceli vedieť ako sa prebudiť čo najskôr. Tu sú niektoré metódy, ktoré by vám mali pomôcť.

1. Zobudiť sa zo sna

Image titled Wake Up from Your Dream Step 1

Nastavenie budíka. Ak sa obávate, že sa Vám bude snívať sen, z ktorého sa budete chcieť zobudiť nastavíte si budík 90 minút potom ako zaspíte. A alarm vám môže pomôcť sa prebudiť. Niektoré budíky, alebo mobilné telefóny vás môžu prebudiť zo samostatných cyklov REM.  Nabudiť správne hladiny REM je veľmi dôležité lebo prospešný cyklus spánku je dôležitý, pre spracovanie informácie, budovať spomienky a naplniť neurotransmiterov, vrátane chemikálií, ktoré vám pomôžu doplniť energiu počas dňa.

Image titled Wake Up from Your Dream Step 2

2. Pridajte si do vášho priestoru tlmené svetlo
Dajte si na svetlo záclony, ktoré vám pomôžu keď máte zlý sen vás z hlbokého cyklu spánku dokáže zobudiť ľahšie ako mať ťažkosti sa zo sna prebudiť.

Image titled Wake Up from Your Dream Step 3

Volajte o pomoc keď snívate. Ak zistíte, že ste trochu pri vedomí vo sne môžete podniknúť kroky, ktoré môžu skúsať volať v sne. Môže dojsť k situácií keď to môže byť slabým šepotom. Možno budete v takej fáze spánku, medzi snom a realitou a vtedy môžete použiť svoje hlasivky a vedieť sa tak dostať do reality a preč zo sna.

Image titled Wake Up from Your Dream Step 4

Klipkanie vo sne. Ak volanie a pomoc vo sne sa vám nepodarí, tak skúste očami zaklipkať. Keď vo sne budete klipkať vaše oči by váš sen mali ukončiť . Prebudíte sa. Táto technika vyžaduje prax, je to hlavne vtedy keď máte lucidné sny, takže môžete byť pripravený ju použiť. Ak sa budete chcieť prebudiť zo sna za predpokladu, že táto technika pracuje pre vás, budete pripravení sa zobudiť.

Image titled Wake Up from Your Dream Step 5

Ako sa sami zobudiť? Táto technika tiež funguje dobre v lucídnom sny, keď ste sa vyvinuli túto schopnosť, môže sa vám stať, že sa vaše telo bude pohybovať v reálnom živote a tým sa prebudíte sami. Spite preto v pozícií, kde sa vám bude ľahšie pohybovať.

3.Naučte sa lucidne snívať

Image titled Wake Up from Your Dream Step 6

 

Uvedomenie si že snívate vo sne je lucidné snívanie. V podstate snívanie sa stáva vedomou skutočnosťou a môžete si s ním robiť čo chcete. Po úspešnom dosiahnutí tohto cieľa, sa môžete dostať pod kontrolou svojích snov. Vedome snívanie dáva možnosť nekonečne snívať a týmpádom minimalizujete nepríjemné sny.

Robte si poznámky, čo je vám pohodlné čo vám nie je pohodlné, kedy sa cítite dobre a kedy sa cítite totálne zničene. Okrem toho tieto poznámky vám pomôžu lepšie vás spoznať a budete v pohode. To vám môže potom pomôcť dostať sa do sna, kde si ho budete uvedomovať. Tento postup sa nazýva odraz techniky.

Image titled Wake Up from Your Dream Step 7

Skúste nasledujúcu techniku. Stephen LaBerge vyvinul 3. Mnemonickú Indukciu Lucidného Snívania. Tieto techniky ako prostriedok pomáha ľudom dosiahnúť lucidné snívanie. To si vyžaduje aby ste si spomenuli na svoje sny ihneď po zobudení. Povedzte si čo chcete snívať a, že si to chcete pamätať a predstavujte si, že sa vám už sníva o tom, čo chcete. Pokiaľ si takto efektívne budete schopní uvedomiť si svoj sen, budete mať prehľadnejší a získate lepšiu kontrolu nad vaším snom.

Image titled Wake Up from Your Dream Step 8

4. Prevencia proti zlým snom

Niekedy potrebujete veľmi veľa sústredenia pred tým, ako pôjdete spať. Intencionalita je v skutočonosti to, že je to súčasťou niektorých iných metód lucidného snívania, rovnako tak je to dobrý nápad, aby ho praktizoval a pokúšal sa dosiahnúť lucidného snívania, aj keď to samo o sebe znamená skončiť efektívne.
Je dôležité si uvedomiť, že žiadne jasné snívanie nefungujen a každom človeku ale intencionalita je jednou z nich.
Image titled Wake Up from Your Dream Step 9

5.
Niekedy svetlo z mobilu alebo z počítača či televízora nie je veľmi hodné pre dosiahnutie lucidného snívania. Najlepšie je všetko povypínať a skúsiť si na mobile nastaviť aplikáciu ktorá spustí niektoré zvuky, ktoré by mohli pomôcť spánkovým cyklom.

6. Kombinácia snívajúcich techník.
Kombinácia techník, ktoré vám pomôžu prehľadne posilniť možnosť snívania a stanete sa vedomým v rámci sna. Aby to bolo možné úspešne musíte urobiť niekoľko techník, ktoré pracujú pre vás. Jedna technika kombinuje intencionalitu alebo technika testovanie reality.

Image titled Wake Up from Your Dream Step 11

Pokus o manipuláciu svojej nočnej mory je celkom dobrá taktika ako sa prebudiť, alebo aby ste svoj sen dokázali vymeniť za niečo menej nepríjemné. Vedomé snívanie sa však líšia pre každého, to nemusí byť obzvlášť to vyžaduje dosť praxe.

zdroj: www.wikihow.com

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Chcete vedieť, ako sa jednoducho zobudiť zo sna? 6 rýchlych spôsobov, ako to docielite”