Po tomto recepte si už nikdy nekúpite paštétu z plechovky! Koniec koncov, ani neviete z čoho je pripravená a možno by ste to ani vedieť nechceli. Pečeňová paštéta pripravená u vás doma sa okamžite stane pochúťkou pre celú rodinu.
Potrebujete
- 1kg pečene
- 3 cibule
- 2 mrkvy
- 100g masla
- horčica na dochutenie (voliteľné)
- Sušené korenie: paprika, cesnak, koriander, koreň zelera, bazalka, sušené bylinky, saturejka, či bobkový list
Postup
Do tejto paštéty sa hodí akákoľvek pečeň: bravčová, hovädzia či kuracia. Očistite si pečeň od žiliek a nakrájajte ju na malé kúsky. Dajte ju do menšieho hrnca, zalejte vodou a varte. Priebežne odstraňujte penu pomocou dierkovanej naberačky.
Cibuľu nakrájajte na krúžky a mrkvu nastrúhajte na strúhadle.
Cibuľu a mrkvu si osmažte na panvici pokvapkanej rastlinným olejom.
Osoľte a okoreňte.
Pridajte mäkkú pečeň, zľahka poduste a na konci pridajte bobkový list.
Pred finálnou prípravou nechajte pečeň vychladnúť. Rozšľahajte si 100g zmäknutého masla pomocou mixéra.
Do mlynčeka na mletie vložte pečeň spolu so zeleninou a 2-krát pomeľte cez kovovú mriežku.
Pečeň vložte ku maslu, pridajte aj trochu horčice a všetko vymiešajte do homogénnej konzistencie.
A skvelý predkrm je hotový! Bude chutiť ešte lepšie, ak si na vrch pridáte aj čerstvú petržlenovú vňať.
Vyskúšajte si túto paštétu urobiť aj vy a nezabudnite o nej povedať aj svojim priateľom!
zdroj: takprosto.cc