Prefukuje vám studený vietor do bytu? Ak máte doma plastové okná, potom tento článok neignorujte

Prievan – problém, ktorému čelí takmer každý obyvateľ bytu alebo domu. Najčastejšie vzniká s nástupom chladnejšieho počasia. Dôležité je, aby sa v našich príbytkoch udržala teplota vyššie, ako je 18 stupňov a to najmä v prípade, že sa v ňom nachádzajú aj malé deti.

Dve veci o plastových oknách, ktoré vám zabudli povedať!

1)

Všetky pohyblivé časti kovania, potrebujú pravidelné mazanie. Okná premažeme vždy aspoň raz za rok. Ideálne je použiť technickú vazelínu.

2)

A teraz to najdôležitejšie – pri zmene ročných období je potrebné zmeniť nastavenie okná na letný a alebo zimný režim. Režim okna sa dá zmeniť buď ručne alebo pomocou imbusového kľúča.

Spôsoby plastových okien  

A prečo je potrebné meniť nastavenie okna pri zmene ročných období? Pretože spoločne so zmenou režimu sa mení aj prítlak okna a okná sa tak prispôsobujú danému ročnému obdobiu.

zimný režim

Zároveň sa okná pri ignorovaní tejto funkcie rýchlejšie opotrebovávajú a znižuje sa tak ich životnosť. Na obrázku vidíte rozdiel medzi letným a zimným režimom. Továrenským nastavením okien býva letný režim.

Ak ste to urobili správne, no prievan aj napriek tomu nezmizol, znamená to, že je potrebné vymeniť tesnenie okien, ktoré je pravdepodobne poškodené alebo chybné. K tomu je potrebné odstrániť staré tesnenie a okraje opatrne vyčistiť pomocou čistiaceho prostriedku na okná alebo iným čističom obsahujúci alkohol.

Výmena tesnenia na plastových oknách

Keď sú okná suché, môžete začať s lepením nového tesnenia. Najlepšie urobíte, ak začnete v hornej časti okna prilepovaním tesnenia až do úplného konca drážky. Na konci postupu je potrebné skontrolovať, aby bolo tesnenie pevne pritlačené v drážke okna.

Chôdza pre rýchle chudnutie

V tomto videu detailnejšie uvidíte, ako postupovať pri výmene tesnenia na plastových oknách.

Veríme že od teraz budú vaše domácnosti teple, útulné a pohodlné! Nezabudnite tento článok zdieľať aj s vašimi priateľmi. Určite vám poďakujú.

zdroj: takprosto.cc

Chod hore