Pár žil šťastne 7 rokov v dome na strome. Ale potom sa úradníci rozhodli, že im znepríjemnia život

Lynn Tran a Richard Hazen mali svoj spoločný sen. Chceli si pre seba vyrobiť nezvyčajné bývanie. Keďže patrili k párom, ktoré nemali deti, veľa času mohli venovať tvorbe plánov pre ich ideálny domov.

Tak ako všetci občania, ktorí dodržiavajú zákony, aj Lynn s Richardom sa vopred na úrade oboznámili s informáciami o tom, či potrebujú na budovanie ich vysnívaného príbytku špeciálne povolenie. Úradníci ich ubezpečili, že nič z toho nie je potrebné. V súčastnosti je už všetko inak a úrad ma na celú vec iný názor.

Zdalo by sa, že dom na strome je len zábavka pre malé deti, kde si môžu vytvoriť svoju tajnú skrýšu, no určite nie plnohodnotné bývanie. Avšak Lynn a Richard sa snažili vybudovať plne obývateľný dom spolu so všetkým možným vybavením!

Minuli na to 30 000 dolárov, no po 6 mesiacoch sa im podarilo postaviť extravagantný, ale za to útulný domček. Prežili tam 7 nádherných rokov až kým ich nekontaktoval zástupca mestského úradu…

Ako sa ukázalo, na ich doma bola podaná anonymná sťažnosť. Pri prejednávaní prípadu sa z ničoho nič prišlo na to, že pár v skutočnosti potrebuje špeciálne povolenie na výstavbu takéhoto obydlia. Teraz si musia obhájiť svoje práva priamo na súde!

Za každý strávený deň v nelegálne postavenom dome majú zaplatiť pokutu vo výške 50 dolárov. Nepotrebujú na to ani kalkulačku aby vedeli, že sedem rokov šťastia ich bude stáť nenormálne peniaze. Dokonca aj ich právny zástupca pochybuje o tom, že tento prípad vyhrajú.

Ostáva im už len dúfať, že spravodlivosť nakoniec zvíťazí. Koniec koncov, je jasné, že chyba sa vyskytla na strane mestského úradu, no pokutu majú zaplatiť majitelia domu. Navyše, ak sa im nepodarí vyhrať svoj prípad na súde, o svoj dom jednoducho prídu.

Dnes sú obaja pripravení obrátiť sa na Najvyšší súd. Aj tam ich odvolanie s najväčšou pravdepodobnosťou zamietnu, no nevzdávajú sa.

Príbeh tohto páru získava na sociálnych sieťach čoraz väčšiu popularitu a mnoho ľudí vyjadruje nad situáciou rozhorčenie. Platenie vlastným domovom za chybu úradníkov je obrovskou nespravodlivosťou!

zdroj:videoboom.cc

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Pár žil šťastne 7 rokov v dome na strome. Ale potom sa úradníci rozhodli, že im znepríjemnia život”