Z obedu mi ostalo 10 zemiakov. Pozrite sa, čo som s nimi urobila. Za toto mi poďakovala celá rodina

Zemiaky jete takmer denne, ale viete ako ich využiť v domácnosti aj inak? Tento článok vám zhrnie spôsoby využitia tejto zeleniny aj mimo kuchyne. Určite ste nevedli o všetkých ich dobrých vlastnostiach.

1. Na boj s akné.

Ak máte pokožku náchylnú na akné, maska s pridaním zemiakov je pre vás to pravé. Surovú zeleninu vrátane zemiakov nastrúhajte najemno a aplikujte na tvár.

2. Na boj s obličkovými kameňmi.

Osoby, które trpia obličkovými kameňmi, sa často liečia pitím množstva piva. My však poznáme ešte účinnejšie riešenie. Je ním vývar zo zemiakových šupiek. Zemiaky by mali byť pred ostrúhaním dôkladne umyté a šupky následne uvarené domäkka. Vývar sceďte a pite nalačno (denne ráno a najlepšie 3x do dňa pred každým jedlom)
Ak obličkové kamene nie sú veľké, pod vplyvom takejto kúry sa rozhodne rozpadnú.

3. Na spáleniny.

Ak ste boli dlho na slnku a vaša pokožka je podráždená a spálená, pomôže vám zemiak. Nastrúhajte ho na vatu alebo gázu a aplikujte na pokožku.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt potatoes

4. Ako obklad na oči.

Máte opuchnuté oči po prebdenej noci? Plátky surového zemiaka sú najlepším obkladom. Priložte ich k očiam na niekoľko minút a voilá!

5. Na mrkvovú špinu.

Zafarbila vám mrkva ruky? Potrite ich kúskom surového zemiaku a nepekné škvrny zmiznú okamžite!

6. Do presolenej polievky.

Presolila ste polievku? Netrápte sa. Nemusíte variť nový obed. Do polievky vhoďte surový zemiak. Nekrájajte ho, iba ho ošúpte a vcelku varte v polievke 10 -15 minút. Táto zelenina do seba vtiahne soľ a jedlo bude zachránené.

7. Na vytvorenie pečiatok.

Surové zemiaky sú skvelým predmetom na kreatívnu chvíľu s deťmi. Väčšina našej redakcie sa s ďeťmi hrala podobne. Stačí prekrojiť zemiak na polovicu a vyrezať doň rôzne tvary ako srdce, kruh, hviezda a pod.
Potom treba naniesť farbu a môžete začať pečiatkovať.

8. Na boľavé ucho.

Už pred rokmi radili ľuďom s infekciami uší nahnúť sa nad hrniec v ktorom sa varia zemiaky a nechať paru pôsobiť. Iným spôsobom bolo ovinúť v handričke horúci uvarený zemiak a priložiť ho k uchu. My odporúčame návštevu lekára, ale spomenuté zemiakové metódy vám môžu v uvoľnení bolesti naozaj pomôcť.

9. Na pečenie šišiek a fániek.

Ak pečiete šišky alebo fánky v oleji, vložte doň kúsok zemiaku. Vďaka nemu sa sladké pochúťky nepripália a olej sa nespení. Len čo bude zemiak vypražený, zameňte ho za surový. Pomocou tejto metódy budú šišky a fánky krásne zlatisté.

5935031211_b446de897b_b

Zdroj: polki.pl foto:Flickr

Chod hore