Osemročné dievčatko bolo prítomné pri pôrode svojej sestry. Predtým ich matka trikrát potratila…

Osemročné dievčatko bolo prítomné pri pôrode svojej sestry. Predtým ich matka trikrát potratila…

Jeden môj priateľ raz povedal: „Som pripravený sa priamo podieľať na výchove môjho dieťaťa, no pôrodu sa nezúčastním. Manželke so všetkým pomôžem, prinesiem jej do nemocnice pôrodnickú tašku a potom si prídem pre dieťa.“ Nakoniec to skončilo tak, že muž bol priamo pri pôrode a so šťastím v očiach prestrihoval pupočnú šnúru dieťatka…

Príbeh 8-ročnej dcéry Američanky Kelsey Davisovej je o niečo zaujímavejší – bola prítomná pri oboch pôrodoch jej mladších sestier. Všetko začalo, keď malá Brook mala 3 roky. Vtedy jej matka oznámila, že je po druhýkrát tehotná a že už čoskoro sa stane staršou sestrou.

Dokonca sa rozhodli, že sa pekné oblečú, zájdu do parku a urobia si pár fotiek, na ktorých Brook drží tabuľku s nápisom: „Čoskoro sa stanem staršou sestrou!“

Po niekoľkých týždňoch však Kelsey potratila. Keď sa o tom dozvedela aj Brook, dlho sa s tým nevedela zmieriť. Matka jej musela povedať, dieťatko bolo príliš drahocenné pre náš svet a Boh sa rozhodol, že si ho nechá u seba. Tieto slová pomohli dievčatku upokojiť sa…

Potom mala Kelsey ešte dva ďalšie potraty, svojej dcére však o nich nepovedala, aby ju znova nezranila.

V roku 2015 sa dozvedela, že je opäť tehotná. Čakala teda na ten správny okamih, kedy by už bolo zbytočné niečo skrývať a povedala jej to. Vysvetlila jej, ako detičky prichádzajú na svet, čo pri tom cíti mamička a podobne. Brook s ňou potom chcela ostať aj na pôrodnej sále a takmer sa jej to podarilo. V januári 2016 prišla na svet malá Ellie a Brook nebola vôbec ďaleko.

O 2 roky neskôr sa Kelsey dozvedela, že je opäť tehotná a znova sa im mala narodiť dcérka. Tentokrát sa Brook rozhodla, že zostane pri pôrode so svojou matkou. Personál s tým nemal žiaden problém a vznikla myšlienka, že by si Brook prestrihla pupočnú šnúru, či dokonca pomohla sestričke prísť na svet s vlastnými rukami.

 

36 hodín pomáhala svojej matke s pohybom, nosila jej vodu a tancovala podľa rytmu búšenia srdiečka jej budúcej sestričky. Keď už konečne prišiel čas pôrodu, ruky Brook a jej otca boli medzi prvými, ktoré sa dotkli a videli malú Summer.

V momente, keď už bolo po všetkom, Brook sa rozplakala. Po tom, čo sa jej mama opýtala, prečo plače, odpovedala, že maličká je nádherná a ona nedokáže v sebe držať slzy radosti.

Neskôr Brook prezradila, že sa jej táto skúsenosť privádzania dieťatka na svet páčila. Má pocit, že teraz ich vzťah s ostatnými sestrami bude len prekvitať. Je si istá, že v budúcnosti sa chce stať pôrodnou asistentkou…

Nie vždy dochádza k narodeniu dieťaťa v takej rodinnej a útulnej atmosfére. Čo si myslíte o tom, že rodičia dovolili, aby bola pri pôrode aj ich prvorodená dcéra? Podeľte sa s nami o vaše názory aj v komentároch na Facebooku!

zdroj:videoboom.cc

Chod hore